• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Perník vykrajovaný
Napište svůj komentář k receptu

Perník vykrajovaný

autor: Iva Ma
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perník vykrajovaný
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka OO
    • 300
      g med
    • 300
      g moučkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 20
      g jedlá soda
    • 1
      ks šlehačka (Asi 120 ml)
  • Koření
    • 10
      ks hřebíček
    • 10
      ks nové koření 8-10 kuliček
    • 5
      ks badyán
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžička anýz

Postup přípravy receptu

1
Vejce, cukr, med dobře utřeme v míse. Pak přidáme mouku, mleté koření, sodu a promícháme. Nakonec vmícháme šlehačku a zpracujeme těsto. Je jemné, vláčné, nemělo by se moc lepit. Těsto dáme do lednice v mikrotenu - nejlépe 24 hod. (může být i déle).
2
Před pečením vyválíme plát asi 3-5 mm silný, vykrájíme tvary a pokládáme na nevymazaný plech nebo pokládat na pečící papír. Peče se krátce, rychle asi na 180-200 °C, hotový je světle hnědavý. Horký potřeme rozšlehaným vejcem, ještě na plechu!!! Získá pěkný lesk.
3
**Poznámka:** plát vyvaluji mezi mikroteny, lehce se s těstem pracuje. Vykrojené tvary dost vyskočí, je lepší dělat menší a dávat je od sebe! Je ihned k použití měkký, chutný. Je možné dle libovůle zdobit polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Pudinkový perník

Pudinkový perník

Cuketový perník

Cuketový perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 11. 2. 2014 23:19

    Dobrý den,chtěla jsem se zeptat pokud ještě jste ve Francii nevíte pod jakým názvem seženu perníkové koření? Jsem také dole ve Francii,v Cogolin :-) Děkuji za odpověď s pozdravem Jana

  • lafayette | 6. 12. 2012 16:15

    Peču tento perník už 4. rokem - je úžasný! Mohu jen doporučit.

  • eli | 28. 11. 2007 18:36

    Dekuju moc za rady! Sodu jsem opravdu objevila v regale pobliz soli. Predtim jsem ji vzdycky hledala u prasku do peciva a v tom byl ten problem... Ted uz jsou pernicky upeceny a jsou VYBORNY:-)

  • Linda Klein | 28. 11. 2007 12:58

    Eli, dnes jsem byla v E.LECLERCu a soda je opravdu hned vedle kuchynske soli. Krabicka uz ale neni modra, nybrz seda a jsou na ni tri barevne obrazky. Tak snad budete v hledani uspesna:-))

  • Linda Klein | 27. 11. 2007 11:06

    pro Eli: Take ziju ve Francii a sodu sezenu v kazdem obchode bez problemu:-)) Je to mala papirova krabicka modre barvy (400 g) s napisemBICARBONATE ALIMENTAIRE. Myslim, ze je vzdy blizko kuchynske soli. Jinak moc zdravim z jizni Francie:-))

  • Di | 26. 11. 2007 21:25

    Pardon, já jsem četla jenom Váš poslední komentář, nevšimla jsem si, že žijete ve Francii. Ale snad platí to, že by soda šla nahradit práškem do pečiva.

  • eli | 26. 11. 2007 21:14

    Diky moc za radu, mate pravdu, ted jsem koukala na jednu francouzskou stranku s varenim a je tam plno receptu kde je soda takze se tu urcite musi i nekde prodavat. Jen nevim v keterem rajonu v obchode se asi tak bezne vyskytuje. U kypricich prasku a vanilkovych cukru jsem ji neobjevila...

  • Iva Malá | 26. 11. 2007 20:30

    Pro ELI:v SRN , Dánsku se prodává soda bicarbona, ve Francii by to prý mohlo být soda naturale /nebo naturalis/. Prodává se normálně v marketech. Možná zkusit i lékárnu.Držím palce ať jste úspěšná Iva

  • eli | 26. 11. 2007 18:04

    Prosim poradil by mi nekdo cim nahradit tu jedlou sodu? Tady ve Francii ji asi neprodavaji, koukala jsem uz do 5 obchodu a nic, ale Vanoce si bez pernicku neumim predstavit..

  • Iva M Malá | 25. 11. 2007 16:08

    Milá Andy, velice jste mně potěšila zprávou. Vím, že kuchařek je mnoho.Sama jsem se Xkrát spálila a proto od dávných let nedávám recepty dál-pokud nestojí za to, asi bych se hanbila.Každému sice chutná jinak, ale jde přece o výsledek. Mám vyzkoušené recepty za generace/dnes trochu inovované/Jde především o spokojenost-ne?Jsem tady v kuchařce krátce, ale napíši nějaké vánoční.

  • Andy | 25. 11. 2007 13:09

    Výborné, za těch deset let, co pečeme s dcerkou perníčky, zatím nejlepší chuťově a opravdu měkké. Doufám, že zde máte víc takto výborných receptů.

  • Iva Malá | 7. 11. 2007 17:47

    Ne, jen se naleje do mísy až jsou všechny suroviny a vlastně se zpracovává už nahotovo.Je ro recept, který zvládne i úplná začátečnice a velmi dobrý.Dělávám i tak, že z těsta připravím něco málo na Mikuláše, a pak třeba za týden pokračuji -vánoční vykrajovánky. V lednici v mikrotenu Vám vydrží.Dá se péct i postupně podle času.

  • Dana J. | 7. 11. 2007 15:09

    A ještě se zeptám k té šlehačce - má být ušlehaná nebo ji tam jen nalít?Vypadá to dost dobře, mám s perníčky problém, hodně brzy je péct nestíhám a pak nejsou rozleželé a jsou tvrdé, tak toto by mi vyhovovalo.

  • Iva Malá | 7. 11. 2007 12:34

    Prosím jsem autorem tohoto receptu - není uvedeno jméno, udělala jsem nějakou chybu ??Prosím o radu

  • Iva Malá | 7. 11. 2007 12:33

    Pečeme výhradně na vánoce , vydrží pokud se v krabici nějaký zapomene i nějaký měsíc /stalo se nám 1x a byl březen-hrůza a byl zcela poživatelný/JInak na velikonoce .Také těsto lze ponechat v lednici třeba i týden a péct další půlku později. Je opravdu chutný, starý recept, jen inovace šlehačkou, vyzkoušeno minim. 25 let.Nejlépe vyvalovat na rozřezaných mikrotenech na stole,to se mi nejvíce osvědčilo.A menší tvary-poměrně naskočí objem.

  • Dana J. | 6. 11. 2007 15:40

    Lze použít jako vánoční perníčky?Vydrží měkké?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Badyán Hladká mouka Hřebíček Jedlá soda Med Moučkový cukr Nové koření Skořice - mletá Šlehačka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Dietní rychlá jakočína

Dietní rychlá jakočína

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč…

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Šunkovo-sýrové karbanátky

Šunkovo-sýrové karbanátky

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

28
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro …
12
Nekynuté těsto na pizzu
Nekynuté těsto na pizzu

Zajímavé články

Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Krejčík odhalil detaily svatby! Schneiderová neudržela slzy

Krejčík odhalil detaily svatby! Schneiderová neudržela slzy

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

  • Recepty.cz
  • Perník vykrajovaný
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact