• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Perkelt s tarhoňou
Napište svůj komentář k receptu

Perkelt s tarhoňou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perkelt s tarhoňou
Perkelt s tarhoňou
Perkelt s tarhoňou
Perkelt s tarhoňou
Perkelt s tarhoňou
Perkelt s tarhoňou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tradiční pokrm maďarské kuchyně. Kousky vepřového masa v rajčatovo-paprikové omáčce chutnají báječně. Dejte si k nim stylově tarhoňu - nočky, které se v Maďarsku rovněž těší velké oblibě.

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřová plec
    • 2
      ks cibule středně velká
    • 2
      lžíce sádlo
    • pepř mletý dle chuti
    • sůl dle chuti
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 4
      ks rajče

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky velikosti 2 x 2 cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V kastrolu rozehřejte sádlo a asi 2 minuty na středním plameni restujte cibuli. Přidejte maso a opečte je ze všech stran, přibližně 10 minut. Osolte, opepřete a přisypte papriku, rychle promíchejte. Opékejte ještě 1 minutu a poté zalijte 400 ml vody, společně přiveďte k varu.
3
Nakrájejte rajčata a nasypte je k masu. Přikryjte poklicí a nechte je 45 minut na velmi mírném ohni probublávat. Na posledních 20 minut odkryjte pokličku, ať se tekutina odpaří a šťáva zhoustne.
4
Nakonec šťávu naposledy podle chuti přisolte. Podávejte s tarhoňou uvařenou podle návodu na obalu.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Vepřový perkelt s nokedly

Vepřový perkelt s nokedly

Vepřový perkelt s tarhoňou

Vepřový perkelt s tarhoňou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Paprika - sladká Pepř mletý Rajče Sádlo Sůl Vepřová plec

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mazané řízky

Mazané řízky

Rybí pomazánka od maminy

Rybí pomazánka od maminy

Cuketový krém (polévka)

Cuketový krém (polévka)

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

27
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
14
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
13
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
12
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
11
Mrkvový krém se zázvorem a chilli
Mrkvový krém se zázvorem…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Proměna Sandry Pogodové: Vzpoura kadeřníkovi! Sama vzala nůžky a…

Proměna Sandry Pogodové: Vzpoura kadeřníkovi! Sama vzala nůžky a…

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Další doporučené recepty:

Pepřový dip
Pepřový dip
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový rostbíf
Pepřový rostbíf
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
Perníčky
Perníčky
Perníčky - čerti
Perníčky - čerti
  • Recepty.cz
  • Perkelt s tarhoňou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact