• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Peciválky
Napište svůj komentář k receptu

Peciválky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Peciválky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g brambory (Vařené)
    • 0,25
      l mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 40
      g droždí
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 150
      g mák mletý
    • 150
      g moučkový cukr
    • 50
      g sádlo
    • 1
      ks cukr (Kostka)
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Do mísy prosijeme mouku, osolíme a vmícháme najemno nastrouhané brambory. Do dolíčku vlijeme vlažné mléko, přidáme droždí, kostku cukru, žloutky a necháme vykynout kvásek. Pak vymícháme vláčné těsto jako na buchty a necháme přikryté znova nakynout. Lžící vykrajujeme kousky těsta na vál, upravíme do kulatého tvaru a necháme vykynout na pomaštěném plechu. Pečeme zvolna dozlatova a po vychladnutí máčíme v horké vodě, hned obalíme s mletém máku s cukrem a pokropíme teplým sádlem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Peciválky II.

Peciválky II.

Peciválky dle tetičky

Peciválky dle tetičky

Peciválky III.

Peciválky III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jančí | 14. 11. 2007 14:09

    Doporučuji rozehřát švestková povidla, cukr, strouhaný muškátový oříšek - popřípadě zředit vodou a smíchat s mákem. Mńamka

  • pjs | 6. 2. 2006 22:19

    Doporučuji vyzkoušet kombinaci mák/povidla. Je třeba k máku přidat teplou smetanu (šlehačku) a vmíchat švestková povidla, trochu citronové kůry. Tuto směs naplácat na "vdoečky" . V kameninové míse nachat zvláčnět na peci.

  • Evka Trávníčková | 7. 9. 2005 15:41

    lepší je to máčet v horkém mléku.....má to daleko lepší chut než když se to namáčí do horké vody...ale jinak moc dobré

  • adletka blahu | 19. 2. 2004 17:49

    sádlem ? blee... lepsi bylo maslo :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Droždí Hladká mouka Mák mletý Mléko Moučkový cukr Rostlinný olej Sádlo Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Dresing na hlávkový salát

Dresing na hlávkový salát

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Campari Orange Passion

Campari Orange Passion

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a žmolenkou

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a…

Citronovo-hruškový koláč

Citronovo-hruškový koláč

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

31
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
28
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
12
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Peciválky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact