• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečená kachna s ananasem
Napište svůj komentář k receptu

Pečená kachna s ananasem

autor: Zuzka
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená kachna s ananasem
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 20
      g česnek
    • 40
      g rostlinný olej
    • 1
      lžička kari
    • 1
      dl bílé víno
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžička zázvor
    • 1
      ks ananas čerstvý
    • 20
      g cukr
    • 1
      ks kachní maso cca 2 kg

Postup přípravy receptu

1
Kachnu rozsekáme na porce, odstraníme tuk a částečně se může i odkostit. Česnek utřeme se solí a s kari kořením, zázvorem, citronovou šťávou a trochou oleje utřeme na pastu. Potřeme s ní jednotlivé porce kachny a napíchneme vidličkou. Necháme v ledničce několik hodin odležet, nejlépe do druhého dne.
2
Čerstvý ananas okrájíme a tuhou vnitřní část pokrájíme, dáme do pekáče a přilejeme bílé víno. Nahoru naskládáme porce kachny a dáme do rozpálené trouby péct. Během pečení otáčíme a poléváme výpekem. Těsně před dohotovením poprášíme trochou cukru a necháme dopéct. Šťáva po dopečení se může zahustit solamylem, ale nemusí. Dochutit solí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Pečená kachna s červeným zelím

Pečená kachna s červeným zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 11. 2. 2014 14:34

    Ano, je, ale ta je od jiného uživatele. :-( Smazala jsem pouze 5 od uživatelky "wiine", která byla evidentně dána omylem.

  • Zuzka | 11. 2. 2014 13:41

    Pardon, o nic nejde, ale pořád vidím průměr známky 3, takže !5! tam pořád je. Ale o život opravdu nejde, potěší spíš pochvala než známka. :-) .

  • wiine | 7. 2. 2014 18:32

    Tak, teď už ohodnocení jak má být, tedy za 1 ;)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 7. 2. 2014 10:51

    jo jo :D koukám, že se to tu stává docela často, nový recept - samá chvála a krásná kulatá pětka... (nemířím tím na nikoho konkrétního), jen už jsem tu takových receptů viděla hromadu...

  • Kamila B.
    Kamila B. | 7. 2. 2014 06:47

    Dobrý den, vaše hodnocení "5" bylo vymazáno - můžete recept ohodnotit znovu. :-)

  • wiine | 6. 2. 2014 14:44

    Jee, to se omlouvám :-[ teď už to ale nejde změnit :-(

  • Zuzka
    Zuzka | 29. 1. 2013 11:47

    Moc mě těší chvála, ale ta pětka spíš každého odradí... :-D Pětka tu není jako body, ale jako známka ve škole ;-)

  • wiine | 21. 9. 2012 15:15

    Děkujeme za recept, moc jsme si pochutnali. Kachnu 1,5 kg jsme snědli na posezení ve dvou:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Bílé víno Česnek Citron Cukr Kachní maso Kari Rostlinný olej Solamyl (bramborový škrob) Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexické placky tortillas z mouky

Mexické placky tortillas z mouky

Lívanečky s jablky

Lívanečky s jablky

Bramborovo-houskové knedlíky

Bramborovo-houskové knedlíky

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Něžná pomazánka z mascarpone

Něžná pomazánka z mascarpone

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

26
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
11
Dršťková polévka grand
Dršťková polévka grand
9
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
9
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Pečená kachna s ananasem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact