• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pavlova s citronovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Pavlova s citronovým krémem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s citronovým krémem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Miniaturní verze klasického sněhového moučníku naplněná lahodným citronovým krémem a ozdobená jedlými květy se hodí nejen na velikonoční tabuli.

Suroviny

8 porce
  • pavlova
    • 4
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl
    • 240
      g cukr krystal
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob
    • 0,50
      lžička vinný ocet
    • jedlé květy na ozdobu
  • citronový krém
    • 100
      g máslo
    • 200
      g cukr krystal
    • 4
      ks citron chemicky neošetřené
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejte na 180 °C. Ve velké míse vyšlehejte polotuhý sníh z bílků a špetky soli. Postupně přidávejte krystalový cukr a šlehejte, dokud se nerozpustí všechny krystalky.

RADA: VIDEO, jak udělat sníh bez bílků

2
Přidejte kukuřičný škrob, vinný ocet a 1 minutu mixujte. Plech vyložte pečicím papírem nebo silikonovou podložkou a pomocí zdobicího sáčku ze sněhu tvořte malé Pavlovy s důlkem na krém uprostřed. Vložte do trouby a okamžitě snižte teplotu na 120 °C. Takto pečte 60–70 minut. Po upečení nechte v troubě vychladnout.

RADA: Jak udělat nadýchanou pavlovu? Podívejte se na VIDEO

3
Nad vodní lázní nechte rozpustit máslo a cukr. Přidejte šťávu a kůru z citronů, vejce a žloutky, míchejte 10–13 minut do zhoustnutí. Hotový krém nechte vychladnout. Pavlovy naplňte citronovým krémem a ozdobte jedlými květy.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. speciál VELIKONOCE 2019

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pavlova s pistáciemi a višněmi

Pavlova s pistáciemi a višněmi

Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami

Pavlova s granátovým jablkem a…

Pavlova s marakujou a mangem

Pavlova s marakujou a mangem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Sváteční pečení FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr krystal Jedlé květy Kukuřičný škrob Máslo Sůl Vejce Vinný ocet Žloutek

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky na černém pivu

Párky na černém pivu

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Dip z červené řepy

Dip z červené řepy

Rychlá buchta s ovocem

Rychlá buchta s ovocem

Lečo s mletým masem

Lečo s mletým masem

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

32
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
27
Kapr na černo
Kapr na černo
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Koláč z pekla
Koláč z pekla

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Pavlišovský řízek
Pavlišovský řízek
Pavlova plná ovoce
Pavlova plná ovoce
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými…
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova s pistáciemi a višněmi
  • Recepty.cz
  • Pavlova s citronovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact