• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pavlova s amarreto krémem
Napište svůj komentář k receptu

Pavlova s amarreto krémem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Dezert, který dostal jméno po primabaleríně Anně Pavlovové je na povrchu křehký a křupavý a uvnitř skrývá vláčnou, sladkou pěnu. S krémem s příchutí amaretta a pár kousky ovoce pak tvoří dokonalé sousto. Je to ideální zakončení slavnostní večeře či oběda o několika chodech. Na tuhle lehkou sladkou tečku si totiž každý najde místo.

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks bílek
    • 220
      g moučkový cukr + na posypání
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob
    • 2
      lžička vinný ocet
    • čerstvé ovoce sezónní
    • vyloupané nesolené pistacie na posypání
    • máta na dozdobení
  • Krém
    • 4
      ks žloutek
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • 200
      ml mléko
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      lžíce kukuřičný škrob
    • 4
      lžíce amaretto

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 150 °C. Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do mísy robotu, žloutky do rendlíku. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, poté do něj za stálého šlehání postupně přidávejte cukr, vznikne tuhá, lesklá hmota, která bude tvořit pevné špičky. Nakonec přidejte škrob a ocet a už jen krátce prošlehejte.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

2
Arch papíru přilepte v rozích k plechu malým množstvím ušlehané hmoty. Doprostřed na papír obkreslete podle menšího talíře kruh o průměru 15–20 cm, dezert se pak bude snáze tvarovat. Doprostřed kruhu navršte sněhovou hmotu a postupně ji lžící rozetřete tak, aby vznikl souměrný, asi 5 cm vysoký korpus. Nemusí být dokonale hladký, vlny a nerovnosti jsou naopak vítané. Plech dejte doprostřed trouby a hned snižte teplotu na 120 °C, pečte 80 minut. Během pečení odolejte pokušení a troubu neotvírejte, dezert by splaskl.
3
Mezitím připravte krém. Do rendlíku ke žloutkům přidejte cukr, mléko, polovinu množství smetany, škrob a amaretto. Metličkou vše důkladně promíchejte a za stálého míchání vařte na středním plameni do zhoustnutí. Jakmile krém začne houstnout, snižte teplotu, stále míchejte a minutu až dvě vařte. Ve chvíli, kdy vznikne hustý krém pudinkové konzistence, sundejte kastrol z plotny. Krém přelijte do mísy a na celý povrch přitiskněte potravinářskou fólii, díky tomu nevznikne škraloup. Krém nechte zcela vychladnout. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha a postupně, po částech, ji vmíchejte do vychladlého krému, vznikne nadýchaná hmota.

RADA: Podívejte se na video, jak na domácí vaječný likér

4
Upečenou Pavlovu nechte postupně chladnout asi hodinu v otevřené troubě. Když zcela vychladne, sundejte ji i s papírem z plechu. Papír kolem dokola uvolněte, chytněte za jeden roh, Pavlovu usaďte na podnos a papír opatrným, ale rychlým pohybem stáhněte. Korpus může už během pečení praskat, proto pracujte opatrně. Na Pavlovu navršte krém, ozdobte ji ovocem, oříšky a mátou, zasypejte moučkovým cukrem.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sněhové vločky

Sněhové vločky

Skořicové rohlíčky - sněhové

Skořicové rohlíčky - sněhové

Pusinky s kávovým krémem

Pusinky s kávovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty Sváteční pečení FOOD
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amaretto Bílek Čerstvé ovoce Kukuřičný škrob Máta Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vinný ocet Vyloupané nesolené pistacie Žloutek

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

Ovocná mísa

Ovocná mísa

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Limoncello

Limoncello

Ovocné smoothie s červenou řepou

Ovocné smoothie s červenou řepou

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

47
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
27
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
22
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
11
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
11
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Sexy Tereza v Naked Attraction: Na rande zvala do trojky! Přesto jim to nevyšlo...

Sexy Tereza v Naked Attraction: Na rande zvala do trojky! Přesto jim to nevyšlo...

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Další doporučené recepty:

Patizony zapečené s hermelínem
Patizony zapečené s hermelínem
Pavlišovský řízek
Pavlišovský řízek
Pavlova plná ovoce
Pavlova plná ovoce
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými…
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
  • Recepty.cz
  • Pavlova s amarreto krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact