• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Parmazánová kolečka
Napište svůj komentář k receptu

Parmazánová kolečka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Všichni si občas rádi křoupneme něco slaného u televize. Drobné pečivo si však můžeme zabalit také jako malé občerstvení třeba na výlet nebo jím pohostit nečekanou návštěvu. Parmazánová kolečka přijdou zkrátka vždycky vhod.

Pivní pomazánka z romaduru

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g mouka polohrubá + na podsypání
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 125
      g máslo
    • 100
      g zakysaná smetana
    • 1
      ks vejce + 1 vejce na potření
    • 100
      g parmazán + na posypání
    • 0,50
      lžička sůl
    • kmín na posypání
    • chilli vločky na posypání
  • Dip
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 200
      g zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypte do mísy robotu a promíchejte s práškem do pečiva, přidejte pokrájené máslo, zakysanou smetanu, vejce, jemně nastrouhaný parmazán a sůl. Pomocí protínací metly spojte všechny suroviny. Poté hmotu vyklopte na pracovní plochu a rukama zpracujte hladké pružné těsto.

RADA: Snadno nastrouhaný sýr

2
Na lehce pomoučněné ploše těsto vyválejte na placku silnou asi 5 mm a vykrajujte kolečka o průměru zhruba 5 cm. Kolečka skládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je rozšlehaným vejcem, posypte nastrouhaným parmazánem a podle chuti kmínem, chilli vločkami, sezamem… Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova, asi 15 minut.

RADA: Uchovávání sýrů

3
Jarní cibulky pokrájejte na kolečka, promíchejte se smetanou, dochuťte solí a pepřem a podávejte s parmazánovými kolečky.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Pivní pečivo

Pivní pečivo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli Jarní cibulka Kmín Máslo Mouka Parmazán Pepř mletý Prášek do pečiva Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hořčičná omáčka

Hořčičná omáčka

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Živánská

Živánská

Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Vylepšené rafaello řezy

Vylepšené rafaello řezy

(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

(nejen) Masové roládky / závitky s…

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

60 minut
Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

15 minut
Vaječný koňak

Vaječný koňak

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

Poslední sledované recepty

43
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
39
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
Jedlé vánoční dárky: Tipy na doma vyrobené i kupované dobroty pod stromeček
Jedlé vánoční dárky: Tipy na doma vyrobené i…
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
AHA.cz Zemanová zpět v Praze: Z letiště rovnou do nemocnice

Zemanová zpět v Praze: Z letiště rovnou do nemocnice

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

Ženy.cz Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

Blesk.cz Vzpomínky Říhové na parťáka Hezuckého (†55): V nemocnici jsi mi vynadal

Vzpomínky Říhové na parťáka Hezuckého (†55): V nemocnici jsi mi vynadal

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

Další doporučené recepty:

Párky v listovém těstě
Párky v listovém těstě
Párky v rohlíku trochu jinak
Párky v rohlíku trochu jinak
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmezánové těstoviny s tuňákovými kuličkami
Parmezánové těstoviny s tuňákovými…
Parmice nachová s mátou a citronem
Parmice nachová s mátou a citronem
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek …
  • Recepty.cz
  • Parmazánová kolečka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact