• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pařížský dort Eli
Napište svůj komentář k receptu

Pařížský dort Eli

autor: elimarliz
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařížský dort Eli
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
  • krém
    • 2
      ks měkký tvaroh
    • 2
      ks žloutek
    • 125
      g máslo
    • 125
      g cukr krystal
    • 2
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce zakysaná smetana
  • šlehačka
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • 150
      g pikantní marmeláda
  • korpus
    • 5
      ks vejce
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr krystal
    • 2
      lžíce studená voda
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      lžíce kakao
  • ozdoba
    • 100
      g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Těsto: Postupujeme dle požadované velikosti moučníku. Kolik vajec, tolik dalších ingrediencí. 1 vejce = 50 g. Takže při 5 vejcích dáme 250 g pol. mouky a 250 g cukru. 1 lžičku sody, 1 sáček prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce vody, 3 lžíce oleje. Vše smícháme a dáme péct na vymazaný a vysypaný plech. Dle trouby pozvolna pečeme, až je špejle suchá. Dáme do chladu vystydnout.
2
Krém: Utřeme máslo se žloutky a přisypáváme cukr do pěny. Nakonec přidáme kakao. Pak jemně vmícháme 2 ks měkkého tvarohu a 4 velké lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu.
3
Na upečené těsto namažeme pikantní marmeládu kyselejší chuti. Např. rybízová či ostružinová. Na marmeládu jemně rozetřeme stěrkou krém. Pak si rozpustíme tabulku čokolády na vaření spolu se lžící másla (nikdy ne vodu!). Necháme na mírném plameni jenom po tu dobu, nežli se za stálého míchání nerozpustí. Pak vidličkou pocákáme rozpuštěnou čokoládou nepravidelně na moučník na natřený krém.
4
Při podávání dáme na porci ušlehanou šlehačku.
5
Je to lepší nežli krém s pařížskou šlehačkou, protože ta by nám do druhého dne slehla. Krém s tvarohem drží pěkně formu a navíc je příjemně navinulý po tvarohu v krému a není tolik sytý.
6
Množství vystačí na velký plech do trouby. Je lepší nežli do kulaté dortové formy, dá se lépe krájet, porce si lehce přizpůsobíte, a také lépe skladovat, neboť krém vydrží více jak jeden den. Dávám jej do studena bez vrchní šlehačky, kterou pak servíruji až na talířky na jednotlivé porce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Pařížský dort

Pařížský dort

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka B. | 26. 12. 2012 11:51

    Vypadá dobře, akorát nesnáším syrové žloutky v krému.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Vánoce Narozeniny Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krystal Jedlá soda Kakao Máslo Měkký tvaroh Pikantní marmeláda Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana ke šlehání Studená voda Vejce Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky se šlehačkou

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Česneková polévka III.

Česneková polévka III.

Zapékané těstoviny II.

Zapékané těstoviny II.

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Vepřové na pánvi

Vepřové na pánvi

Tiramisu z pomazánkového másla

Tiramisu z pomazánkového másla

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

25
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
17
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
17
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Vánoční vanilkové rohlíčky
Vánoční vanilkové…
15
Marokánky
Marokánky

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)
Pařížské těstíčko (na obalování nebo na…
Pařížský dort
Pařížský dort
Pařížský dort - Harlekýn
Pařížský dort - Harlekýn
Pařížský krém
Pařížský krém
Pařížský salát
Pařížský salát
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN
  • Recepty.cz
  • Pařížský dort Eli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact