• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ostravan
Napište svůj komentář k receptu

Ostravan

autor: bianco
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ostravan
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškot
    • 155
      g cukr krupice
    • 30
      g moučkový cukr
    • 155
      g hladká mouka
    • 125
      g bílek
    • 80
      g žloutek
  • Krém
    • 200
      g cukr krupice
    • 5
      g vanilkový cukr
    • 155
      g žloutek
    • 360
      g máslo
    • 100
      g bílé víno
    • 40
      g hnědý rum
    • 60
      g voda
  • Do dortové formy poskládat
    • pečící papír
    • čokoládová poleva
    • dětské piškoty
    • víno

Postup přípravy receptu

1
Piškot: bílky + cukr krupice = vyšleháme, žloutky + cukr moučka = vyšleháme, obě hmoty smícháme, lehce vmícháme mouku (v dortové formě upečeme korpus).
2
Krém: žloutky + máslo = vyšleháme, přisypáváme vanilkový cukr, cukr krupice, rum a vodu.
3
Do dortové formy, kterou máme na pečícím papíru vylejeme čokoládovou polevu (asi 0,5 cm) na čokoládu poskládáme vedle sebe piškoty, piškoty pokapeme vínem, namažeme polovinu krému, na krém dáme upečený korpus a vše opakujeme, vylejeme trochu čokoládové polevy, na to pištoty, piškoty pokapat vínem a přidáme zbytek krému. Necháme pořádně ztuhnout v lednici.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • stoma | 10. 2. 2015 16:22

    Mě není jasná ta čokoládová poleva na dno formy.To má být dole poleva' nebo se celý zákusek pak obrátį dnem vzhůru?

  • stoma | 10. 2. 2015 16:22

    Mě není jasná ta čokoládová poleva na dno formy.To má být dole poleva' nebo se celý zákusek pak obrátį dnem vzhůru?

  • stoma | 10. 2. 2015 16:22

    Mě není jasná ta čokoládová poleva na dno formy.To má být dole poleva' nebo se celý zákusek pak obrátį dnem vzhůru?

  • Jana | 22. 1. 2015 20:10

    Tak dám piškoty a nebudu řešit kolik vajec a co z bílkama,přemýšlím :-D

  • lencaina | 12. 10. 2014 22:06

    doporučuji upečený piškot přepůlit, ve příliš vysoký. Pak nebude potřeba v druhé vrstvě používat piškoty, ty bych úplně vynechala, ale vrchní půlku rozpůleného piškotu pokapat vínem (použít (místo piškotů) jinak super... :-)

  • pethaa@centrum.cz | 21. 3. 2013 07:00

    Dobrý den, pekl jste někdo? mohu Vás poprosit o foto pro inspiraci?? moc děkuji :-) Petra S.

  • Mirka P. | 15. 7. 2008 16:19

    Oldo, Vy si tu z nás zase děláte šoufky, že jo? Takže na piškot jsou potřeba 4 vejce a na krém 8 žloutků. Celkově tedy potřebujeme 12 vajec, ze kterých nám zbyde 8 bílků.

  • Oldřich Gargulák | 15. 7. 2008 15:51

    Ale zbylo 8 bílků, takže celkem 20, ne?

  • Daizy * | 15. 7. 2008 15:27

    No, nevím jestli se do tohoto receptu budu vůbec pouštět (až snad tu někdo upřesní vejce na kusy ne na váhu) a také mě zajímá, proč je tento recept v podkategorii NEPEČENÉ??

  • Mirka P. | 15. 7. 2008 14:34

    Mně tedy vychází "pouze" 12 vajec :-).

  • Oldřich Gargulák | 15. 7. 2008 11:50

    Takže celkem 16 ks vajec. To je ale dost.

  • Oldřich Gargulák | 15. 7. 2008 11:49

    Díky. Sliby se mají plnit nejen o vánocích. 125g bílků jsou 4ks; 80g žloutků jsou 4ks; 155g žloutků je 8ks. Je v silách správce doplnit v ingrediencích třeba do závorky?

  • Oldřich Gargulák | 15. 7. 2008 11:48

    Díky. Sliby se mají plnit nejen o vánocích. 125g bílků jsou 4ks; 80g žloutků jsou 4ks; 155g žloutků je 8ks. Je v silách správce doplnit v ingrediencích třeba do závorky?

  • Libuše Kuntová | 15. 7. 2008 10:04

    Celé vejce M by mělo vážit zhruba 53 – 57g z toho bílek váží zhruba 33g a žloutek 20g. Zdroj http://www.moje-fitness.cz/diety-jidelnicky/vejce-jsou-zdrava .. DOBROU CHUŤ

  • Hanička | 7. 7. 2008 13:10

    Hodnotím radu paní Zdeny z JM.S problémem většího počtu bílků v hrnku řeším často.Děuji za radu.

  • Zdena z JM | 2. 7. 2008 06:49

    Od své tety-cukrářky vím, že 1 bílek váží v průměru 3 dkg. Je dobré to vědět, když pečete větší množství cukroví. Na některé potřebujete jen žloutky a bílky dáváte zvlášť. Pak když máte např.plnou sklenici bílků, snadno odměříte určitý počet bílků, který potřebujete.

  • Tereza J. | 2. 7. 2008 06:32

    Povedala by som, že recept je napísaný bez odskúšania. Ak by som ho vyskúšala, tak by som pri vkladaní už nepísala bielka a žĺtky v gramoch, ale tak, ako je to bežné-počet. Pretože už by som vedela, koľko bielkov na tých 125 g ide.

  • lenka galvasová | 1. 7. 2008 21:52

    Jsem ráda,že nejsem sama,kdo přemýšlí,kolik váží bílek.Páni,čtu poměrně hodně receptů,ale toto....

  • lenka galvasová | 1. 7. 2008 21:51

    Jsem ráda,že nejsem sama,kdo přemýšlí,kolik váží bílek.Páni,čtu poměrně hodně receptů,ale toto....

  • Jana Remková | 30. 6. 2008 23:03

    Tak,při nejlepří vůli,vážit bílky,já myslím,že by to nějak dopadlo i podle kusů.No,kolik tak může být 125g bílků?Zvážím to,ale až budu něco dělat s vejci,ne zrovna řízky.A taky,možná,že autorka nám aspoň trošku poradí,kolik to tedy má být vajíček.Díky a hezký večer!!

  • Oldřich Gargulák | 30. 6. 2008 22:08

    Dejte vědět kolik váží průměrný žloutek a bílek a já to celé přepočítám.

  • Klára Keselyova | 30. 6. 2008 21:49

    Tie vajíčka sa nemúžu rátať na kusy? Prajem pekný zvyšok večera Klára.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílek Čokoládová poleva Cukr krupice Dětské piškoty Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Pečící papír Vanilkový cukr Víno Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Třešňový koláč

Třešňový koláč

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Rychlá tortilla

Rychlá tortilla

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

56
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Dýňová tortila
Dýňová tortila
30
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
29
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Vysportovaná popová diva Dua Lipa: Ukázala břišáky!

Vysportovaná popová diva Dua Lipa: Ukázala břišáky!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Ostravan
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact