• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ostrá cuketová hořčice
Napište svůj komentář k receptu

Ostrá cuketová hořčice

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ostrá cuketová hořčice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg cuketa
    • 100
      ml ocet
    • 250
      ml rostlinný olej
    • 130
      g cukr krupice
    • 80
      g sůl
    • 200
      ml hořčice plnotučná
    • 3
      ks feferonka 2-3
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou a jader zbavenou cuketu nakrájíme, přidáme ostatní přísady a podusíme doměkka. Potom vše rozmixujeme a plníme do malých skleniček.
2
Uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 80 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketová hořčice

Cuketová hořčice

Plnotučná hořčice s bílým vínem

Plnotučná hořčice s bílým vínem

Ostrá kuřecí stehýnka

Ostrá kuřecí stehýnka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ňulinka
    Ňulinka | 29. 9. 2012 16:42

    Já jsem cuketu oškrábala,nakrájela na půlkolečka,posolila a chvíli nechala vapotit.Pak jsem ji nastrouhala na slzičky jak okurky,dala odkapat,skoro půl litru tam zbylo,jak jsem i trochu vymačkala.Pak jsem postupovala stejně,jen míň cukru a výsledek je vynikající,super chutná i hustota je jak hořčice. :-) Dělám další dávku a dávám 1

  • Iva Pokorná | 23. 8. 2007 16:45

    Rozhodně souhlasím s tím, že je to dobré i jako pomazánka na topinky. A i k studené sekané to mělo úspěch. Zase jeden supr nápad, jak využít cukety, když se jich urodí tolik!

  • Majka Rončáková | 18. 9. 2006 09:39

    Hořčici jsem dělala poprvé a povedla se. Musela jsem dolévat vodu, aby se mi to nepřipálilo.

  • Anonym | 15. 8. 2006 08:57

    Cuket je mraky jdu opět vyrábět tuto chuťovku. Už se těším protože jsem si opět přečetla příspěvky z r. 2005 :-))

  • Zdena z JM | 14. 9. 2005 07:08

    Konečně jsem ji vyzkoušela,je výborná.Snědli jsme jí polovinu ještě než jsem ji stačila rozmixovat a zavařit.

  • Zdena z JM | 7. 9. 2005 11:19

    Mám vyzkoušené,že takové různé zeleninoé omáčky a hořčice se dají zahustit solamylem.Zkrátka do vařící hmoty pridáme solamyl rozmíchaný v malém množství vody a necháme jen přejít varem.

  • Airan Novakova | 10. 8. 2005 20:37

    Zapomnela jsem napsat, ze cukru jsem dala umyslne mene ale je to super recept, dala jsem to jen do lednice a uz je v cudu, manzel chodi a ochutnava "jen tak" :-))

  • Marcela Vrabcová | 10. 8. 2005 13:49

    To jsem rada, ze chutnalo. Ja se do ni hodlam pustit zase zitra. Ale je fakt, ze hodne zalezi na cuketach. Vzdycky je rozdíl, jestli pouzivate mlade, a nebo takove ty "prerostky". Ale v podstate je to jedno, tu hustotu taky upravuji proste podle toho, jak se zadari.

  • Airan Novakova | 1. 8. 2005 21:06

    Horcice udelana, rodina ochutnala, schvalila, chvalila:-)))) Mne se to krasne vydusilo, nemela jsem tak moc te stavy, asi zalezi na cuketach.

  • Věra | 1. 8. 2005 12:48

    Možná by bylo dobré cuketu osolit a nechat asi 1/2 hodiny odležet sama pustí šťávu a pak by bylo vše OK

  • pepina | 31. 7. 2005 21:34

    Váš recept jsem vyzkoušela a myslím, že se povedl. Hořčice se dá použít jako pomazánka na topinky - manžel si pochutnal:). Jen během dušení jsem musela z hrnce odebrat asi dvě malé misky vody ze zeleniny, jinak by byla hořcice příliš řídká.

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 10:21

    davam 1 za zajimavy napad:-))

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 10:20

    Pani Marcelo, na zahrade mam zasazene cukety a uz se nemuzu dockat az zacnou plodit a tu vasi horcici vyzkousim. Myslim, ze to oceni nevic muj manzel:-)) Osobne se to chystam podavat ke grilivanemu a pecenemu masicku. Diky za napad:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Dušení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cuketa Cukr krupice Feferonka Hořčice plnotučná Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Františky

Františky

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Domácí snickers

Domácí snickers

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Mrkvový dort Pedro

Mrkvový dort Pedro

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

11
Povidlové šátečky
Povidlové šátečky
11
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
10
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
9
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
9
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem
Kelímkový jogurtový…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Ostrá cuketová hořčice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact