• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Ossobuco s šafránovým rizotem
Napište svůj komentář k receptu

Ossobuco s šafránovým rizotem

autor: kamina
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ossobuco s šafránovým rizotem
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • ossobuco
    • telecí maso kližka
    • 50
      ml extra panenský olivový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 50
      g hladká mouka
    • 3
      ks cibule
    • 3
      ks mrkev
    • 4
      ks řapíkatý celer
    • 4
      stroužek česnek
    • 500
      ml bílé víno - suché
    • 500
      ml vývar
    • 700
      g nakládaná loupaná rajčata
    • 4
      lžička oregáno
    • 3
      ks bobkový list
  • rizoto 2 porch
    • 100
      g rýže na rizoto
    • 1
      lžíce panenský olivový olej
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • 1
      špetka česneková pasta
    • 1
      dl bílé víno
    • 1
      hrnek drůbeží vývar
    • 1
      špetka šafrán
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř celý
    • 1
      lžíce strouhaný parmazán
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Maso dobře osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V ohnivzdorném kastrolu roztopíme ol. olej, přidáme maso, které opečeme po obou stranách a z kastrolu vyjmeme. Na zbylý tuk přidáme na drobné kostičky nakrájenou zeleninu, kterou dobře orestujeme, přidáme rajčata, oregano, víno, vývar a maso.
2
Vše dobře ochutíme solí a pepřem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 2 hodiny (po 30 minutách můžeme troubu ztlumit a kastrol přikrýt). Ke konci vaření můžeme přidat část hotové gremoláty (zvýrazní chuť).
3
Na olivovém oleji mírně osmahneme nadrobno krájenou šalotku společně s česnekem, přidáme rýži, tymián, šafrán, osolíme, opepříme a po chvilce zalijeme vínem a takovým množstvím vývaru, aby hladina byla těsně nad rýží. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a za občasného míchání a přilévání vývaru vaříme tak dlouho, až je rýže “al-dente”.
4
Poté přidáme strouhaný parmezán a máslo (rizoto by mělo být krémové – mírně tekuté konzistence).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavé asijské Ossobuco

Voňavé asijské Ossobuco

Telecí ossobuco na houbách

Telecí ossobuco na houbách

Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní

Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Telecí Vaření Výjimečný den Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílé víno - suché Bobkový list Česnek Česneková pasta Cibule Drůbeží vývar Extra panenský olivový olej Hladká mouka Máslo Mrkev Nakládaná loupaná rajčata Oregáno Panenský olivový olej Pepř celý Pepř mletý Řapíkatý celer Rýže na rizoto Šafrán Šalotka Snítka tymiánu Strouhaný parmazán Sůl Telecí maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boubínské bramboráčky

Boubínské bramboráčky

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Jablkový koláč s pudinkem

Jablkový koláč s pudinkem

Vepřové na houbách s fazolkami

Vepřové na houbách s fazolkami

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Rychlý lahodný tvarohový koláč

"Piknik" medové kuličky - kokosové

"Piknik" medové kuličky - kokosové

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
21
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
12
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
10
Svařák
Svařák

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Herečka Kristýna Frejová přiznala vážné zdravotní potíže: Na jevišti i s vyhřezlou ploténkou!

Herečka Kristýna Frejová přiznala vážné zdravotní potíže: Na jevišti i s vyhřezlou ploténkou!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Ossobuco s šafránovým rizotem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact