• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Ořechová roláda se šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Ořechová roláda se šlehačkou

autor: Jana.S
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechová roláda se šlehačkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 180
      g vlašské ořechy
    • 140
      g moučkový cukr
    • 6
      ks vejce
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • hnědý rum
    • 2
      ks šlehačka
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 2
      ks polohrubá mouka
    • 1
      ks višňový kompot

Postup přípravy receptu

1
6 žloutků ušleháme se 100 g cukru do pěny, přimícháme 180 g mletých vlašských ořechů, mouku a sníh ze 6 bílků a 40 g cukru. Vlijeme na plech, na kterém je pečící papír a upečeme do růžova. Vychladíme.
2
Višně i s nálevem v kastrůlku přivedeme k varu. Solamyl rozmícháme s troškou vody a vlijeme k višním. Ochutíme rumem. Povaříme cca půl minuty. Vychladíme.
3
Šlehačku smícháme se ztužovačem a vyšleháme. Na upečený plát namažeme višňovou náplň. Na ni namažeme šlehačku (trochu si necháme na potření vrchní části a na ozdobu). Smotáme. Potřeme zbylou šlehačkou, posypeme mletými ořechy a ozdobíme. Dáme do chladničky. Roláda je chutnější druhý den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 18. 10. 2012 20:17

    Aha, tak asi je to jen přehozené - mouka se solamylem, který patří do višňové náplně. A 2 ks mouky jsou asi 2 lžíce.... pravděpodobně ;-) No vyzkouším a uvidím, maximálně z nepodarku udělám báječné kuličky :-D !

  • Míša | 18. 10. 2012 20:13

    Tak nevím, v ingrediencích je uvedeno 2 lžíce škrobu a v postupu se píše o mouce??? Tak jak to je? :-\ Ráda bych roládu vyzkoušela....Za odpověď děkuji.

  • Nada | 21. 1. 2012 21:38

    ____??? :-\ :-\

  • Nada | 21. 1. 2012 21:37

    A kolik té mouky ????? To nevím, jak jste to mohli péct, když chybí množství mouky ??? :-( :-(

  • Evicka49 | 21. 1. 2012 17:45

    Právě jsem roládu udělala..... je absolutně skvělá!!!!

  • Anonym | 3. 12. 2006 13:39

    Ne ne, recept je v pořádku. Zkuste a uvidíte. Přeji dobrou chuť. Jana S.

  • Miroslava Severová | 1. 12. 2006 10:54

    Jak vysoké je to těsto po upečení ? Já dělám roládu na celý plech ze 2-3 vajec, přidávám trochu prášku do pečiva a těsto je po upečení vysoké asi 1cm. 6 vajec se mi zdá moc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Moučkový cukr Polohrubá mouka Šlehačka Solamyl (bramborový škrob) Vejce Višňový kompot Vlašské ořechy Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Italská pizza

Italská pizza

Cuketové sušenky

Cuketové sušenky

Tvarohové muffiny

Tvarohové muffiny

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Smažené špagety se sýrem

Smažené špagety se sýrem

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

36
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
36
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
15
Vaječný koňak
Vaječný koňak

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Belohorcová o smrti Slováků na Tenerife: Je to o lidské hlouposti!

Belohorcová o smrti Slováků na Tenerife: Je to o lidské hlouposti!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Ořechová roláda se šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact