• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Obrácené rebarborové řezy II.
Napište svůj komentář k receptu

Obrácené rebarborové řezy II.

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obrácené rebarborové řezy II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 4
      lžíce polohrubá mouka
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 1
      lžíce rostlinný olej
  • Náplň
    • 750
      g rebarbora nakrájená na 0,5 cm slabé plátky
    • skořice
    • 1
      lžíce cukr na posypání
  • Na plech
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Rozpuštěné máslo přendáme na plech (20 x 30 cm) a pěkně ho rozetřeme. Máslo posypeme cukrem a na cukr dáme rozkrájenou rebarboru. Pocukrujeme a posypeme skořicí.
2
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a po troškách přidáváme olej. Do mouky zamícháme prášek do pečiva přidáme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho zamícháme do těsta.
3
Těsto rozetřeme na rebarboru. V horkovzdušné troubě pečeme asi na 170-180 °C asi 25 minut. Čas pečení je orientační. Po vychladnutí plech obrátíme na nějakou podložku nebo prkénko. Rozkrájíme na díly, které zdobíme šlehačkou.
4
Rebarboru lze nahradit jablky, výborné jsou s hruškami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 24. 7. 2006 13:46

    Tento recept mě bohužel velmi zklamal. Těsta bylo v poměru k rebarboře velmi málo, také se mi zdálo málo cukru s ohledem na to, že rebarbora je dost kyselá. Možná je chyba ve mně a mám malé lžíce, kterými jsem suroviny odměřovala :o). Pekla jsem už dost moučníků, neříkám, že jsem přeborník, ale takto nepovedený koláč jsem ještě nejedla, asi jsem měla dát na svou intuici a přelít rebarboru vlastním piškotovým těstem a zbytečně neexperimentovat. K tomuto receptu se už radši nevrátím.

  • Airan | 5. 6. 2006 12:30

    Znam a delam, vrele doporucuji. Jen misto cukru davam na dno svetly karamel s maslem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rebarbora Rostlinný olej Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nepečený jogurtový dort

Nepečený jogurtový dort

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Pařížské rohlíčky IV.

Pařížské rohlíčky IV.

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Hrubasova vepřová rychlovka

Hrubasova vepřová rychlovka

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

32
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
11
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
10
Dršťková polévka grand
Dršťková polévka grand
8
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
8
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
Obrácené koláčky s ananasem
Obrácené koláčky s ananasem
Obrácené mleté řízečky
Obrácené mleté řízečky
Obrácené řízky
Obrácené řízky
Obrácené řízky na zelenině
Obrácené řízky na zelenině
Obrácené řízky od babičky
Obrácené řízky od babičky
  • Recepty.cz
  • Obrácené rebarborové řezy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact