• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Obláčkový jahodový
Napište svůj komentář k receptu

Obláčkový jahodový

autor: Delarue
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obláčkový jahodový
Nahrát fotku
 

Suroviny

16 porce
    • 350
      ml mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 0,50
      lžička skořice
    • 170
      g máslo
    • 160
      g hladká mouka
    • 30
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 5
      ks vejce
  • Náplň
    • 500
      ml zakysaná smetana
    • 120
      g moučkový cukr
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 8
      plátek želatina
    • 100
      ml voda
    • 200
      g jahody

Postup přípravy receptu

1
Do vroucího mléka přidáme špetku soli, skořici, máslo a znovu je přivedeme k varu. Najednou vsypeme prosátou mouku se škrobem, snížíme teplotu a důkladně mícháme, dokud není těsto hladké a nelepí se na stěny nádoby. Směs mícháme 2-3 minuty (odpalujeme), až se na dně začne tvořit bílý povlak. Pak těsto přemístíme do studené mísy a zpracováváme ho dokud mírně nezchladne.
2
Do vlažného těsta postupně vmícháváme jedno vejce po druhém a dobře zpracujeme, aby bylo těsto hladké a lesklé. Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou.
3
Na tukem vymazaný plech nastříkáme do spirály kolo o průměru 24 cm. Ze zbylého těsta vedle kola nastříkáme do spirálky obláčky, dlouhé zhruba 8 cm. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut, pak teplotu snížíme na 180°C a dopékáme dalších 20 minut. Po upečení necháme korpus a obláčky vychladnout na kovové mřížce.
4
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a vyšlehanou smetanou a vanilkovým cukrem.
5
Želatinu namočíme do studené vody a necháme asi 10 minut nabobtnat. Pak ji zahřejeme téměř k bodu varu a horkou ji vlijeme do připravené náplně. Dobře promícháme, přidáme dvě třetiny jahod a necháme stát. Korpus vložíme na dno dortové formy o průměru 24 cm, vymazané olejem a vysypané mletým cukrem a když začne náplň tuhnout, rozetřeme ji na korpus.
6
Dort uložíme do chladničky. Po ztuhnutí sejmeme formu, povrch ozdobíme obláčky i jahodami a pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový koláč s krémem

Jahodový koláč s krémem

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Svačina Pečení Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jahody Máslo Mléko Moučkový cukr Skořice Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Rychlá sedlácká omeleta

Rychlá sedlácká omeleta

Srdce na paprice

Srdce na paprice

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

67
Houbový guláš
Houbový guláš
44
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
42
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Obalovaný kozí sýr
Obalovaný kozí sýr
Obatzda - hermelínová pomazánka
Obatzda - hermelínová pomazánka
Oběd z papiňáku
Oběd z papiňáku
Oblibená omeleta mých dětí
Oblibená omeleta mých dětí
Oblíbené houstičky
Oblíbené houstičky
Oblíbené těsto
Oblíbené těsto
  • Recepty.cz
  • Obláčkový jahodový
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact