Nivová pomazánka

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: petruška

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kelímek pomazánkové máslo
    • 200
      g sýr niva 150-200
    • 1
      ks cibule malá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nastrouháme nahrubo nivu, najemno nasekáme cibuli a přidáme do pomazánkového másla. Vše vidličkou promícháme. Je to tím lepší, čím více je nivy.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jan Vašina
    Jan Vašina |

    11. 2. 2016 15:53

    Je to moc dobré :-) ;-)

  • Jan Vašina
    Jan Vašina |

    11. 2. 2016 15:52

    Je to moc dobré :-) ;-)

  • Iva Černá
    Iva Černá |

    11. 2. 2016 15:47

    Je moc dobrá :-) ;-)

  • Iva Černá
    Iva Černá |

    11. 2. 2016 15:47

    Je moc dobrá :-) ;-)

  • Tomas
    Tomas |

    5. 10. 2014 11:50

    Přidávám jeste malou lžičku francouzské hořčice, červenou cibuli a malinko čerstvě namletého pepře, výborná kombinace :-)

  • Anonym
    Anonym |

    14. 9. 2014 16:39

    Nene nivové... :-)

  • Anonymous
    Anonymous |

    12. 1. 2014 21:17

    kkkk

  • Veronika
    Veronika |

    31. 12. 2013 11:57

    Je opravdu super :-) děti jí milují. I když nivu nesnáší ;-) já jim neřekla že to je pomazánka z nivy :-D ;-)

  • natissa
    natissa |

    13. 10. 2011 14:03

    Pomazánka je výborná, dávám za jedna!

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    30. 9. 2011 12:08

    Moc dobrá, přidávám ořechy a bylinky ;-)

  • MartikK
    MartikK |

    25. 9. 2011 20:08

    Výborná pomazánka, i prcek si pomlaskával.

  • venyss
    venyss |

    15. 9. 2011 16:10

    Jsem odpůrce nivy,ale tahle pomazánka je tak výborná,že si nestíháme mazat na rohlíky a chleba,opravdu skvělá!

  • Anonym
    Anonym |

    17. 5. 2007 13:24

    Při podávání ve formě jednohubek zkuste místo ořechu dát navrch půl bílého hroznu bez pecek..

  • Di
    Di |

    10. 12. 2006 21:40

    Já považuji kombinaci nivy a cibule, zvláště červené, také za vynikající. Z nivy, většího množství červené cibule a oliv včetně nálevu dělám salát. je velmi pikantní - taková chuťovka místo překrmu.

  • Jana Z
    Jana Z |

    10. 12. 2006 17:24

    Sto lidí sto chutí jak se říká. Já dávám do nivové pomazánky taky malý stroužek česneku, na chlebu zdobím cibulí a posypu trochou červené papriky a na jednohubky dávám taky ořech. Takže všechny kombinace.:-))))

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    10. 12. 2006 14:04

    Vidíte, pane Brusáku, a u nás doma se Niva nikdy nekombinovala s česnekem, ale vždycky právě s tou cibulí. Namazat na jednohubky a položit kousek vlašského ořechu - neznám dobřejší chuťovku:-))) Třeba to bude krajová specialita...

  • Anonym
    Anonym |

    10. 12. 2006 11:18

    Opravdu je to ale skvělá kombinace niva a cibule.

  • František Brusák
    František Brusák |

    10. 12. 2006 08:49

    Myslím že cibule ruší chuť jemné lahodné chuti nivy,naopak česnek i když je více aromatický tuto chuť podtrhává a zvýrazňuje.Niva a cibule - nikde jsem se stím nesetkal až tady teť.

  • Petra Vojtášková
    Petra Vojtášková |

    8. 12. 2006 15:30

    Ano, pomazánkové máslo bez příchuti bez příchuti , s příchutí jsem ještě nikdy nezkoušela , ale můžete dát kdyžtak vědět ..:))

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    8. 12. 2006 15:26

    Rodinka má ráda nivu, tavený sýr bez příchutě, cibuli a na zjemnění a dobré roztírání dávám trochu smetany, zadělám tyčovým mixérem a je to hned.

  • Lenka
    Lenka |

    8. 12. 2006 14:52

    Tak pomazánku z nivy dělám s Florou light. V létě pridávám nasekanou pažitku a zimě jemně nakrájenou cibuli.Všichni jí mají rádi a hned se po ní zakouří.

  • Anonym
    Anonym |

    8. 12. 2006 12:07

    Myslím si, že niva má sama o sobě výraznou a dobrou chuť, a že je proto škoda přerážet ji cibulí. Ale komu to chutná ...

  • Andra
    Andra |

    8. 12. 2006 11:55

    Tiež si myslím, že cibuľa tam musí byť. Pomazánkové maslo bez príchute je na nátierky ideálne. Využívam ho často.

  • Anonym
    Anonym |

    8. 12. 2006 10:59

    Bez cibule to není ono. Smícháním pouze tvarohu a nivy to bude chutnat jinak než tato pomazánka.

  • Anonym
    Anonym |

    8. 12. 2006 01:45

    Dietní varianta by byla místo pomazánkového másla tvaroh, případně přidat kapku mléka, k nivě asi bez cibule, dá se přece nazdobit navrch koskem čerstvé zeleniny.

  • D K
    D K |

    7. 12. 2006 14:25

    Taky dělám tuto pomazánku, znám ji od tchýně a ona ji ředí ještě trochou smetany. Já místo smetany přidávám mléko.

  • Daniela Hřebíčková
    Daniela Hřebíčková |

    7. 12. 2006 13:09

    Nevím jak autorka, ale já dávám pom. máslo bez příchutě.

  • Anonym
    Anonym |

    7. 12. 2006 11:23

    Dobrý nápad, kupovaná pomazánka je totiž dost pálivá a je nic moc.

  • Daniela
    Daniela |

    7. 12. 2006 11:21

    Také dělám, jen ještě povoluji mlékem, aby se to dalo mazat. Pomazánkového másla je lepší méně, aby byla niva lépe cítit. Moc dobré.

  • Anonym
    Anonym |

    7. 12. 2006 11:03

    To pomazánkové máslo bez příchutě?