• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nanukové ořechové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Nanukové ořechové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nanukové ořechové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 120
      g moučkový cukr
    • 5
      lžíce voda
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 50
      g ořechy
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 4
      lžíce škrob
    • 130
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 50
      g ořechy
  • Poleva
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr a vodu utřeme, přidáme ořechy, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Těsto nalijeme na menší plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180 °C cca 10 minut. Vychladlý upečený plát potřeme krémem a polijeme čokoládovou polevou. Řezy uchováváme v lednici, podáváme nakrájené na malé kostky.
2
<BR>Krém: z mléka a škrobu uvaříme hustou kaši a necháme vychladit. Mezitím utřeme máslo, cukr a ořechy a postupně přimícháme vychladlou kaši.
3
<BR>Poleva: čokoládu s tukem rozpustíme ve vodní lázni, odstavíme a vymícháme dohladka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 2. 5. 2006 07:06

    Som rada, že vám chutilo : )))

  • beba | 30. 4. 2006 20:42

    Terezka, robila som presne podľa vašej rady zo 4 vajec. Na plnku som ale dala 1/2 l mlieka a celý Zlatý klas. Bol pekne vysoká, orechy som do nej tiež nedávala.Vrch koláča som len popísala čoko polevou. V piatok neskoro večer urobené a dnes už nemáme nič. Skutočne výborné. Kuchařko, som strašne rada, že existuje tento web, lebo sa môžem stále zdokonalovať v pečení a varení. Čím ďalej, tým viac ma to baví, hlavne vďaka vaším komentárom a radám.

  • beba | 27. 4. 2006 14:28

    Terezka, ďakujem za radu. Po víkende dám vedieť, ako som dopadla.

  • Tereza Jarčušková | 27. 4. 2006 06:59

    Beba, tento koláčik robím zo 4 vajec, teda všetky ingrediencie mám v dvojnásobnom množstve. Presne podľa Táni, ale 2x. Je to dávka na väčší plech do klasickej rúry. Na plnku uvarím 1/4 l mlieka a 3 lyžice Zlatého klasu ( nie zarovnané, tak ako naberiete ) na hustú kašu. Po vychladnutí pridávam k vyšľahanému maslu ( 250 g ) s práš. cukrom ( 200 g ) a vanilkovým cukrom. Dobre vyšľahám . Do plnky orechy nedávam, aby to vyzeralo ako nanuk, ale určite nie sú na škodu. Podľa chuti každého. Polevu robím zo 100 g stuženého tuku, 1 lyžice oleja a 100 g čokolády na varenie. Je to ozaj dobrý zákusok, vyskúšajte.

  • Táňa K. | 26. 4. 2006 17:55

    Bebo, se dvěma vejci je těsto na menší plech/pekáč. Pokud chcete na větší plech nebo jen vyšší buchtu, zdvojnásobte dávku těsta. Paní Terezo, Zlatý klas jsem nikdy nepoužívala a tyhle řezy máme rádi právě s tím škrobem. Dává řezům specifickou chuť, takže nemám pocit, že by tu Zlatý klas chyběl.:-) Ale ať každý zkusí, co má rád.

  • beba | 26. 4. 2006 14:08

    Terezka,koľko toho Zlatého klasu tam mám dať? A nie je ten koláč veľmi nízky,keď sú tam len 2 vajcia.Chcem skúsiť cez víkend urobiť.

  • Tereza Jarčušková | 20. 2. 2006 16:08

    Tak tento koláč je jedným z našich najobľúbenejších. A tu práve ten náš Zlatý klas chýba, škrob ho nenahradí. Je to na chuti poznať. Ak niekto zabrúsite na Slovensko, kúpte si Zlatý klas do zásoby a vyskúšajte.

  • Táňa K. | 20. 2. 2006 12:58

    Tak to mám, Tomáši, velkou radost, že Vám tento recept pomohl a hlavně, že chutnal. Vlastně jste mě inspiroval, protože, ačkoli jsem je sem zadala, už dlouho jsem tyhle řezy sama nepekla. A jelikož se blíží rodinná oslava, je to dobrá příležitost si tuhle dobrotu zase připomenout. Takže taky díky.:-)

  • Tomáš Dimmer | 20. 2. 2006 10:22

    Dříve jsem moučník dělával, ale pak jsem recept někde ztratil a od té doby jsem si o moučníku mohl nechat jen zdát. A pak mě napadlo, že bych ho mohl nalézt na internetu. Ale tenhle je ještě lepší! Takže Táňo, díky!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Škrob Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se zeleninou

Špagety zapečené se zeleninou

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Domácí pizza koláč

Domácí pizza koláč

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Dýňový koláč s polevou

Dýňový koláč s polevou

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Fantastické sušenky KOKA

Fantastické sušenky KOKA

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
10
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
10
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
8
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Nanukové ořechové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact