• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Nakládané žampiony se sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Nakládané žampiony se sýrem

autor: Ivana Přikrylová
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládané žampiony se sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g žampiony středně velké
    • 200
      g tavený sýr
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžička mletá paprika
    • sůl
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • 500
      ml olivový olej
  • Na nálev
    • 50
      ml ocet
    • 350
      ml voda
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 4
      ks pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
2
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou a uvedeným kořením. Hlavičky žampionů ponoříme do horkého octového nálevu a necháme 15 minut marinovat. Potom je vyndáme a necháme okapat.
3
Mezitím rozmícháme smetanový sýr se dvěma stroužky utřeného česneku, mletou paprikou a solí. Touto směsí naplníme žampionové hlavičky, naskládáme do sklenic, přidáme čerstvou snítku tymiánu, zbylý česnek nakrájený na plátky. Vše zalijeme olivovým olejem.
4
Sklenice uzavřeme a necháme v ledničce aspoň týden marinovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

TAPAS: nakládané žampióny

TAPAS: nakládané žampióny

Bylinkové karbanátky (sekaná) se sýrem a žampiony

Bylinkové karbanátky (sekaná) se…

Zapékané žampiony (nejen) se sýrem

Zapékané žampiony (nejen) se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 5. 9. 2007 08:54

    ŚLY BY POUŽÍT I JINÉ malé HOUBY - PODBOROVÁK APOD?

  • Ivana Přikrylová | 30. 6. 2006 20:20

    Podávají se jako předkrm, nebo jako chuťovka na narozeniny, silvestr ... Je možné použít i jiný rostliný olej. Co se týče trvanlivosti, myslím že v ledničce vydrží minimálně měsíc i více. Recept mám však nový, takže musím také vyzkoušet

  • Alena Tarabová | 30. 6. 2006 17:44

    Myslím, že by šel použít i slunečnicový olej, ale olivový je lepší, má své zvláštní aroma.Co na to autorka receptu? Já spíš nemám tu snítku čerstvého tymiánu, lze použít sušený? Myslím tím tymián jako koření.

  • Maruš | 30. 6. 2006 14:27

    Tento recept stojí za vyzkoušení.Mohla bych použít i jiný olej?Jak dlouho vydrží a k čemu všemu a jak se podává?Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Nakládané houby
Chuťovky Ze sýra Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Mletá paprika Nové koření Ocet Olivový olej Pepř celý Snítka tymiánu Sůl Tavený sýr Voda Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Božský koláč

Božský koláč

Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Pečené fazole

Pečené fazole

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Banánový koláč se smetanou

Banánový koláč se smetanou

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
13
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
12
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
11
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Nakládané žampiony se sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact