• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Moravskoslezský bigos
Napište svůj komentář k receptu

Moravskoslezský bigos

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule (větší)
    • sůl
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička majoránka
    • pepř mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • 100
      ml červené víno
    • 400
      g kysané zelí
    • 400
      g vepřové maso
    • 200
      g uzené maso
    • 400
      g hlávkové zelí (bílé)
    • 2
      lžička mletá paprika
    • 100
      g sušené švestky

Postup přípravy receptu

1
Pokrájené hlávkové zelí povařte do poloměkka v osolené vroucí vodě. Sceďte a nechte okapat. Pak nakrájejte najemno cibuli, klobásku na kolečka, maso a bůček na kostičky. Cibuli orestujte na sádle, přidejte vepřové maso. Až se zatáhne, zaprašte ho paprikou, trošku osmažte a podlijte vínem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Osolte a okořeňte, podlijte vodou a vařte, až je maso poloměkké. Přidejte bůček, kysané zelí a bobkové listy. Před koncem vaření vmíchejte vařené hlávkové zelí, švestky a klobásku. Podle chuti dosolte a dokořeňte
3
majoránkou a ještě chvíli povařte. Podávejte s čerstvým chlebem.

RADA: Další recepty z vepřového naleznete zde

4
----
5
//Tato lahodná, sytá a hustá regionální polévka, která zvítězila v náročném klání soutěže Jak šmakuje Moravskoslezsko, zaručeně rozjasní i ten nejzamračenější podzimní den.//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bigos

Bigos

Hornoslezský bigos

Hornoslezský bigos

Bigos speciál

Bigos speciál

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia | 21. 10. 2011 10:38

    Že je bigos polévka slyším poprvé, další z českých specialit :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Vepřové FOOD Zelenina
Maso Pokrmy Polévky Ze zeleniny Vepřové Oběd Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Cibule Hlávkové zelí Kysané zelí Majoránka Mletá paprika Pepř mletý Sádlo Sůl Sušené švestky Uzené maso Vepřové maso

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olomoucká tvarohová pomazánka

Olomoucká tvarohová pomazánka

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Salámový dort

Salámový dort

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Pečená dýně

Pečená dýně

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

32
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
19
Jogurtová bábovka s pudinkem
Jogurtová bábovka s…
16
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
14
Cuketové placky
Cuketové placky
14
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Moravská kapsička
Moravská kapsička
Moravské koláče
Moravské koláče
Moravské kuře
Moravské kuře
Moravský flamendr
Moravský flamendr
Moravský vrabec
Moravský vrabec
Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky
Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky
  • Recepty.cz
  • Moravskoslezský bigos
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact