• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 11
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
6fotografií
Nahrát fotku
 

Minivětrníky připravíte z obávaného odpalovaného těsta. Jeho příprava vyžaduje určitou praxi, ale když si ji osvojíte nebude vám jeho příprava již připadat složitá.

Suroviny

30 porce
    • 250
      ml mléko
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 165
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 400
      g smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce moučkový cukr + na posypání
    • jahody

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolu dejte mléko, máslo, cukr a sůl a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, odstavte ji z plotny a najednou vmíchejte všechnu mouku. Nenechte se odradit tím, že se mouka do mléčné směsi vsakuje poměrně neochotně. Ve chvíli, kdy se vše spojí v lepkavý „knedlík“, vraťte kastrol na plotnu.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Na mírném plameni těsto tzv. odpalujte. Pečlivě míchejte a přehazujte ze strany na stranu, zatímco na dně kastrolu přisychá tenká bílá vrstvička. Míchání věnujte asi 5 minut, je to důležitá fáze, během níž se těsto zbavuje přebytečné vlhkosti. Poté kastrol sundejte z plotny a těsto nechte vychladnout, asi na 60–50 °C.
3
Do misky vyklepněte vejce a odvažte správné množství. Vychladlé těsto přendejte do robotu s protínací metlou a postupně do něj po dávkách zapracujte vejce. Další dávku vajec přidejte vždy až ve chvíli, kdy se předešlá bezezbytku zapracuje do těsta. Opět to bude vypadat, že se vejcím do těsta moc nechce, ale zanedlouho vznikne konzistentní, hladká, lehce lepivá hmota. Pokud nemáte robot, můžete použít vařečku a lidskou sílu, výsledek bude stejný, jen to bude trvat trochu déle.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak upéct Míša řezy

4
Těstem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou špičkou. Na plech vyložený pečicím papírem dělejte krouživým pohybem úhledné hromádky, asi o průměru 4–5 cm. Nechávejte mezi nimi rozestupy, větrníky během pečení nabudou. Mokrým prstem uhlaďte špičky, aby se při pečení nepřipalovaly. Větrníky pečte v troubě předehřáté na 200 °C, asi 20 minut. Měly by mít zlatavou barvu.
5
Hotové větrníky nechte zcela vychladnout. Šlehačku oslaďte podle chuti a ušlehejte dotuha. Naplňte jí cukrářský sáček s ozdobnou špičkou. Větrníky podélně rozkrojte, nejlépe to jde vroubkovaným nožem, aby se nepotrhaly. Spodní části větrníků naplňte šlehačkou, přidejte kousky jahod, přiklopte a zasypte moučkovým cukrem.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

Věnečky s mátovým krémem

Věnečky s mátovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Těsta Odpalované FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jahody Máslo Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Sůl Vejce

Veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maminčino kuře

Maminčino kuře

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Plněné smažené brambory

Plněné smažené brambory

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Mrkvová polévka I.

Mrkvová polévka I.

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Veganský sníh

Poslední sledované recepty

35
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
14
Koláč s tvarohem a jablky
Koláč s tvarohem a jablky
12
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Václav Upír Krejčí: Hororová oslava 70. narozenin!

Václav Upír Krejčí: Hororová oslava 70. narozenin!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Minipizzy - šnečci
Minipizzy - šnečci
Minipizzy s jehněčím masem a lilkem
Minipizzy s jehněčím masem a lilkem
Minipizzy s olivami a salámem
Minipizzy s olivami a salámem
Mint Shake / Koktejly
Mint Shake / Koktejly
Minutka s mrkví a hráškem
Minutka s mrkví a hráškem
Minutková kuřecí směs II.
Minutková kuřecí směs II.
  • Recepty.cz
  • Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact