• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Mini věnečky
Napište svůj komentář k receptu

Mini věnečky

0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mini věnečky
Mini věnečky
Mini věnečky
Mini věnečky
Mini věnečky
Mini věnečky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Míša řezy

Suroviny

30 porce
    • 140
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 250
      ml voda
    • sůl
    • 90
      g olej
  • Krém
    • 250
      ml mléko
    • 6
      lžíce cukr
    • 35
      g puding
    • 150
      g máslo
    • rumové aroma dle chuti
    • poleva potahovací fondán

Postup přípravy receptu

1
V rendlíku přivedeme k varu vodu s olejem a špetkou soli. Jakmile se začne směs vařit, vsypeme mouku. Hmotu důkladně mícháme. Když se přestane lepit na dno rendlíku a na vařečku, tak je hotová.

RADA: 7 osvědčených rad, jak na odpalované těsto

2
Hmotu přendáme do šlehacího stroje a mícháme do vychladnutí. Jakmile vychladne, zapracujeme postupně vajíčka. Když je těsto hladké, můžeme přejít ke stříkání věnečků.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

3
Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme těstem a na plech s pečicím papírem nastříkáme požadované tvary. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 15 minut. Poté teplotu snížíme na 180 °C a korpusy necháme dopéct. Dohromady pečeme cca 30 minut.

RADA: Odpalované těsto: Připravte si oblíbené zákusky jako profík!

4
Část mléka na krém nalijeme do hrnce a osladíme. Druhou část mléka rozmícháme s vanilkovým pudinkem. Jakmile se začne mléko s cukrem vařit, přidáme mléko s pudinkem a necháme 2 minuty provařit.
5
Uvařený vychladlý pudink dáme šlehat do kuchyňského robota. Mezitím si trochu nahřejeme máslo, aby se dobře rozmíchalo a krém se nesrazil. Do vyšlehaného pudinku přidáme nahřáté máslo a trochu rumového aroma. Připravíme hladký krém, který nastříkáme na spodní části rozkrojených vychladlých korpusů.

RADA: Máslo bez lednice

6
Potahovací fondán rozehřejeme v hrnci s kapkou vody a potáhneme jím vrchní části korpusů, které přiklopíme na krém.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Snadné věnečky s polevou

Snadné věnečky s polevou

Věnečky s mátovým krémem

Věnečky s mátovým krémem

Arašídové věnečky

Arašídové věnečky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Olej Poleva Puding Rumové aroma Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Lilkové koláčky

Lilkové koláčky

Kuře na paprice s mrkví

Kuře na paprice s mrkví

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

29
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Buřty na pivu
Buřty na pivu

Zajímavé články

Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

Další doporučené recepty:

Mini Shepherd´s Pies
Mini Shepherd´s Pies
Mini šátečky s jablky
Mini šátečky s jablky
Mini štrúdly
Mini štrúdly
Minipárečky
Minipárečky
Minipizzy
Minipizzy
Minipizzy - šnečci
Minipizzy - šnečci
  • Recepty.cz
  • Mini věnečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact