• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Meteník
Napište svůj komentář k receptu

Meteník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Meteník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrst kysané zelí (Pořádné)
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      l kyselé mléko Může být i obyčejné
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek
    • 70
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Vše kromě másla a česneku smícháme dohromady (cibuli nadrobno pokrájíme), mléko přidáme podle potřeby - může být i trochu méně nebo trochu víc. Dáme na dobře vymazaný plech a pečeme v předhřáté troubě při teplotě 220 °C asi 30-40 minut.
2
Mezitím rozehřejem máslo a do horkého dáme prolisovaný česnek. Horký koláč rovnoměrně polejeme. Podáváme s čajem, je to chutné teplé i studené.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petule B. | 25. 3. 2009 21:24

    Chtěla bych tuto dobrotu upéct na sobotu ráno, ale z časových důvodů by se mi hodilo péct už ve čtvrtek večer... neubere ten den a půl na kvalitě a chuti nebo naopak? Budu péct poprvé tak nevím... předem děkuju!

  • Mirka G. | 9. 3. 2009 13:32

    Zdeno, aj ja som jedla ten, čo predávajú vo Vlkolínci, je veľmi dobrý. V podstate si myslím, že na meteníku nie je veľmi čo pokaziť, je to veľmi dobrý koláč - z jednoduchých surovín.

  • Zdeno Dian | 9. 3. 2009 10:23

    Som z Liptova,ale je vela receptov na meteník,výborný predávajú vo Vlkolínci,vela krát sa tam idem prejst iba kvôli meteníku.Tento recept je vsak tiez dobrý,vela vsak záleží od kapusty

  • Olga Zehnalová | 2. 2. 2009 16:34

    Meteník poznám. Bývala som 15 rokov na Liptove. Robieva sa aj s práškom do pečiva alebo s kváskom z droždia bez cibule, ale tá tam nemôže uškodiť. Keď sa robí s kváskom, tak cesto sa nenecháva zvlášť kysnúť, vymiesi sa cesto s kváskom a s kapustou, dá sa na vymastený plech a tam sa nechá kysnúť asi 3/4 hod. Pečie sa vo vyhriatej rúre do ružova a potom sa potrie maslom a cesnakom. Na Liptove sa to pečie keď chýba momentálne chlieb, alebo len tak k čaju, alebo k slaninke, klobáske atď. Meteník je výýborný.

  • Jeffery Quinten | 12. 9. 2007 18:34

    http://69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1-t.fflpbg.org <a href="http://69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1-h.fflpbg.org">69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1</a> [url]http://69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1-b1.fflpbg.org[/url] [url=http://69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1-b2.fflpbg.org]69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1[/url] [u]http://69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1-b3.fflpbg.org[/u] 771741281ca914d1c8c7feeb20b7f8c3

  • Lenka Zavřelová | 24. 8. 2006 10:21

    Nebylo to špatné, všechno se snědlo, ale čekala jsem, že to bude trochu lepší. A to jsem to ještě vylepšila dle rad komentářů: přidala majoránku, cibulku a 2 klobásky na kostičky osmažené, česnek i do těsta.

  • Mirka G. | 7. 8. 2006 19:43

    To je zaujímavý nápad...skúsim to nabudúce aj ja s majoránkou. :-)

  • Ňuška | 7. 8. 2006 09:15

    Recept jsem vyzkoušela a trochu vylepšila majoránkou. Opravdu moc dobré. Zařadím ho mezi své oblíbené.

  • Mirka G. | 27. 6. 2006 09:40

    Robila som na to na väčší plech, vrstva bola okolo 2 cm pred upečením, ale je to ťažké cesto, ono veľmi nevybehne.Zdenka, máte pravdu, robieva sa aj kysnutý, dokonca moja starká z Liptova tam nedávala ani droždie, ani prášok, bol to len taký posúch z veľkého množstva kapusty a múky podla potreby. Ale mne sa nikdy nepodaril tyký, ako ho mala ona. Teraz ho pečiem takto a je tiež výborný.

  • Sísa | 27. 6. 2006 09:22

    Chci se zeptat, jak asi vysoká vrstva na ten plech patří.Děkuji

  • Zdena | 26. 6. 2006 19:10

    Meteník je z Liptova, robí sa i s kynutého cesta.Je vynikajúci.

  • Mirka G. | 26. 6. 2006 18:55

    nič tým nepokazíte, ja niekedy dávam nakrájanú šunku...

  • Ňuška | 26. 6. 2006 12:24

    Vypadá to zajímavě a trochu mi to připomíná cuketovou sekanou. Určitě vyzkouším. Možná bych zkusila přidat trochu anglické slaniny pokrájenou na kostičky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Kysané zelí Kyselé mléko Máslo Pepř mletý Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Pečený losos

Pečený losos

Ovocno-tvarohový koláč

Ovocno-tvarohový koláč

Smažené špagety se zeleninou

Smažené špagety se zeleninou

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

13
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
13
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
12
Pikantní čatní z meruněk
Pikantní čatní z meruněk
12
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Měsíční krajina
Měsíční krajina
Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Měsíční krajina (nejen) z remosky -…
Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené
Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené
Metr (šachovnice)
Metr (šachovnice)
Metrový dort II.
Metrový dort II.
Metrový koláč
Metrový koláč
  • Recepty.cz
  • Meteník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact