• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Menemen
Napište svůj komentář k receptu

Menemen

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Menemen
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • olivový olej
    • 1
      ks cibule Velká
    • 2
      ks červená paprika
    • 3
      ks rajčata
    • 8
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Rozpálíme olivový olej na pánvi a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a papriku, smažíme tak 8 minut, během smažení dobře promícháme. Přidáme 3 oloupaná a nakrájená rajčata a vaříme ještě tak 5 minut. Rozšleháme vejce a přidáme k zelenině. Přimícháme a dál vaříme, dokud mix nezačne být jakoby krémovitý.
2
**Tip: **pro snadnější oloupání rajčat, dejte je do vařící vody na 8 sekund a pak je dejte do studené vody. Slupka lze oloupat snadněji.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva Bednarova | 19. 1. 2008 18:07

    no tak ja bych se podelila o recept meho pritele,ktery je turek,a tohle jidlo delava k snidani.nakrajene turecke pepriky (velmi uzke zelene papriky) nakrajene na mudlicky osmahne na masle,prida nasekana oloupana rajcata,prohreje,a pak zalije rozslehanym vejcem,maximalne tremi.okoreni bazalkou,tymianem a spetickou chili,soli.Nemicha,jen rychle promichne aby se suroviny spojili,a necha prohrivat,dokud vejce nejsou hotova,a podava ,konzistence s lecem nema nic spolecneho,je to spis omeleta.

  • Olena Calderón de Kalout | 17. 1. 2008 16:45

    Skoro uz zapomela cesky, protoze byla v Praze v roce 1968, ale ja chutnala hodne ceske jidlo, hlavne vepro-knedlo-zeli, pro me to bylo nejlepsi jidlo v zivote, taky to leco, a diki moc protoze zapomela recept a dneska to budu prepravit. Diky

  • Anonym | 24. 12. 2006 13:43

    mnam

  • Michaela Atherton | 16. 4. 2006 19:30

    Vidite, tak nakonec treba v Turecku ani nevedi, ze vari ceske Leco:o]

  • D K | 13. 4. 2006 16:12

    Musím se taky přidat k obhájcům leča. U nás se dělá taky tak.

  • luckymili | 13. 4. 2006 15:58

    I na Moravě se takto dělá lečo s vajíčkem.

  • slovenka | 13. 4. 2006 15:22

    ano, je to lečo. u nás to takto robí skoro každý.

  • Michaela Atherton | 13. 4. 2006 14:50

    Nevim, ja osobne jsem leco s vejci v zivote nejedla, tudiz si spojitost mezi temito recepty nedokazu predstavit.

  • Zdena z JM | 13. 4. 2006 14:16

    Já tak lečo prostě dělám.Jen je fakt,že na to množství paprik a rajčat bych dala tak 5 vajec.Ale jinak je můj postup úplně stejný.

  • Michaela Atherton | 13. 4. 2006 13:53

    Tento recept jsem prevzala z Turecke kuchyne, kde to tak nazyvaji. V prekladu v podstate znamenaji michana vejce. Je to jedno z jejich popularnich jidel, prevazne k snidani. Nechapu ale, kde pani Zdena vzala to, ze je to leco. Je v tom opravdu velke mnozstvi vajec, tudiz to opravdu vypada jako michana vejce, s lecem to nema vubec nic spolecneho. V Turecku se to vetsinou podava na topince.

  • Zdena z JM | 13. 4. 2006 13:07

    My tomu říkáme lečo.

  • Marsí | 13. 4. 2006 12:48

    MIchaelo...ty názvy vašich pokrmů zní jako zaklínadla..to se fakt tak jmenuje?...:o)))..je to jak z kuchyně Harryho Pottera....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Olivový olej Rajčata Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená polenta se sýrem

Zapečená polenta se sýrem

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Veganský perník

Veganský perník

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády

Borůvkový koláč s krémem z bílé…

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Salát z červeného zelí IV.

Salát z červeného zelí IV.

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

38
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
16
Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a špenátem
Salát se sýrem,…
14
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
12
Veganské housky
Veganské housky
12
Bezlepkové koláče
Bezlepkové koláče

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Menemen
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact