• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Medvědí tlapa
Napište svůj komentář k receptu

Medvědí tlapa

autor: spyenax
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medvědí tlapa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bramboráky pro 2 osoby
    • 1
      kg brambory
    • 6
      stroužek česnek
    • 100
      g šunka (nemusí být)
    • 3
      ks vejce
    • mouka
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • sádlo
  • Náplň - nejlépe smíchat alespo
    • eidam sýr
    • hermelín
    • sýr niva
    • mozzarella

Postup přípravy receptu

1
Připravíme klasické těsto na bramborák - nastrouháme na hrubém struhadle brambory, přidáme prolisovaný česnek, tři vejce, šunku nakrájíme na drobné čtverečky (pokud šunku vynecháme nic se neděje), okořeníme solí, pepřem a majoránkou, zahustíme hladkou moukou a podle potřeby doředíme těsto mlékem.
2
Bramboráky smažíme hrubší, protože na jednu porci použijeme pouze dva. Používáme výhradně sádlo, na oleji nejsou bramboráky tak křupavé.
3
Horký bramborák posypeme strouhaným sýrem podle libosti a rychle překlopíme druhým horkým bramborákem, aby se sýr rozpustil.
4
Podáváme se zeleninovou oblohou. Je to sice trochu kaloričtejší jídlo, ale je to něco naprosto fantastického, ale občas neuškodí - určitě vyzkoušejte!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medvědí tlapky II.

Medvědí tlapky II.

Maďarská medvědí polévka

Maďarská medvědí polévka

Uzená medvědí omáčka

Uzená medvědí omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 21. 3. 2010 20:44

    Moc se mi nedařilo rozpustit sýr pouhým přiklopením bramboráku a navíc jsem potřebovala mít více porcí hotových naráz, tak jsem sýrem plněný bramboráky naskládala na plech a před podáváním je na pár minut zapekla. Sýr se krásně roztekl (ba trochu i vytekl), ale to nevadilo. Kombinace bramboráku a sýra je jedinečná, vřele doporučuji všem vyzkoušet!!!!! Simča

  • Lucie Zapalačová | 14. 3. 2007 10:18

    Ono se to zdá hodně, ale vemte si, že brambory jsou docela těžké a když se oškrábou, máme z kila najednou 3/4. Množství je fakt na Vás, já jsem ty bramobry nevážila, ale řekla bych, že to cca kilo bylo. Taky klidně můžete smažit tenší - já jsem udělala pořádně hrubé, protože se mi nechtělo smažit každému pět:)

  • Jaroslava Oumarová | 12. 3. 2007 13:06

    Tak to u nás je normální dělat bramborákové těsto do lavoru :-))

  • Ivana K. | 12. 3. 2007 12:09

    Ještě, že nemám takové jedlíky, pro každého člena rodiny bramboráky z 1/2 kg brambor...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Eidam sýr Hermelín Majoránka Mléko Mouka Mozzarella Pepř mletý Sádlo Sůl Šunka Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Výborná pizza

Výborná pizza

Chilli Con Carne - mexická specialita

Chilli Con Carne - mexická specialita

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Burger s fat cat omáčkou

Burger s fat cat omáčkou

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

23
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
18
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Falešné španělské ptáčky
Falešné španělské ptáčky
12
"Bramborák" se švestkami
"Bramborák" se švestkami

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Medový listový závin
Medový listový závin
Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Meduňkový sirup
Meduňkový sirup
Medvědí tlapky II.
Medvědí tlapky II.
Medzevská bramborová polévka
Medzevská bramborová polévka
Mechové muffiny
Mechové muffiny
  • Recepty.cz
  • Medvědí tlapa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact