• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)
    Napište svůj komentář k receptu

    Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 7
        lžíce med 5-7 (Vše odhadem na 2 normálně velké plechy (= 4 podélné pláty))
      • 8
        lžíce mléko lze i více
      • 1
        kostka máslo
      • 5
        lžíce olej
      • hladká mouka něco mezi čtvrt a půl kila i s množstvím na vyválení placky
      • ocet trochu
      • 2
        ks vejce
      • skořice - mletá po špetkách - dle chuti
      • hřebíček natlučený, po špetkách - dle chuti
      • 1
        balíček prášek do pečiva
    • Krém
      • 1
        ks máslo vyšleháme dokonale změklé celé (lze i + půlku k tomu)
      • 4
        lžíce med 2-4; kvalitní (nemusí být - lze nahradit salkem) - někdy vařím na zahuštění trochu moučné kaše z hru

    Postup přípravy receptu

    1
    Vodní lázeň: kde rozpustíme pořádné množství medu (žádný cukr nepřidávám) - odhadem trochu mléka a máslo s olejem. Promícháme, až se směs spojí, v žádném případě nevaříme, teplota je "na udržení prstu" , moc teplá směs je nežádoucí.
    2
    Zaděláme v míse: vlažnou směs z vodní lázně, přisypeme hladkou mouku (raději zatím méně, dosypat jde vždycky), 2 vejce, asi lžíci octa, podle chuti koření - nakonec trochu prášku do pečiva (nebo jedlé sody). Mícháme lžicí. Těsto je hustší, ale nelepí se na lžíci (pokud ano, přidáme ještě trochu oleje), drží pohromadě ale nesmí to být tvrdá hrouda. Rozdělíme na poloviny, ustřihneme si pečící papír dle velikosti plechu, polovinu těsta obalíme v hladké mouce a přímo na pečícím papíře vyválíme cca 4mm silnou placku. Pečeme cca 10 min. dozlatova, ale pozor, propícháme vidličkou, aby se netvořily bubliny.
    3
    Ihned po upečení podélně rozkrojíme na dva pláty, ze dvou plechů získáme tedy celkem čtyři, které promažeme krémem, slepíme, celý medovník pomažeme krémem i z vrchu a po bocích, posypeme kakaem, oříšky, skořicí, jak je libo. Necháme odležet na chladnějším místě stačí spíž - cca 1 den.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Volská oka speciál

    Volská oka speciál

    Medovník V.

    Medovník V.

    Medovník z Počernic

    Medovník z Počernic

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • mina kubikova
      mina kubikova | 18. 10. 2007 15:56

      vladka a nemozete napisat ten recept?

    • Lída*
      Lída* | 18. 10. 2007 15:48

      Vlaďko, prosím !! napište recept na ty vánoční medové řezy, měla jsem recept a nemůžu ho najít. Děkujííííí

    • Vlaďka
      Vlaďka | 18. 10. 2007 15:30

      K tomu, aby se mi povedl moučník podle takového receptu potřebuju, abych viděla postup. Pak je to určitě jednoduché. Já kdysi jedla velmi dobré vánoční medové řezy od tchýně a manžel je chtěl na vánoce také upéct. Vše jsem udělala přesně podle recetpu a nebylo to k jídlu. Tvrdé placky a málo krému. Až pak jsem se dozvěděla jak to těsto má před pečením vypadat, co to je vlastně lžíce medu a že náplně se musí udělat dvojnásobné množství než co je uvedené v receptu. Od té doby tyhle řezy peču a dle ocenění manžela jsou ještě lepší než od maminky. Takže ani přesná množství v receptu nemusejí vést k dobrému výsledku. Ale zrovna tak nepřesný recept může vyjít, pokud má člověk zkušenost, jak to má v průběhu přípravy vypadat. Medovník je moc dobrý, ale protože mám bohaté zkušenosti s těmi medovými řezy na vánoce, a je to piplačka, vydržím do vánoc a pak se zase obětuju.

    • Radka.H. H.
      Radka.H. H. | 18. 10. 2007 14:15

      Přátelé, hlásím se coby autorka receptu - tedy děkuji za názory, troufám si říci, že medovník je upečený "od oka" skutečně dobrý, nestalo se mi, že bych ho kdy pokazila. Recept není samozřejmě z nejpřesnějších, ale nepřesné jsou i "hrnečkové recepty", které často nefungují proto, že není dodrženo poměrné množství mezi objemem v hrnku a objemem v "nehrnečkových ingrediencích". Nikdy bych si netroufla někoho nutit, aby pekl medovník podle "mého" receptu, který jsem mimochodem prostě odkoukala od babičky, věřím ale, že se najdou kuchařky, které to zkusí /ingredience nejsou z nejlevnějších, ale není to zase tak ekonomicky náročné/ a třeba jim právě tenhle medovník bude hodně chutnat.

    • Jana Nováková
      Jana Nováková | 13. 10. 2007 08:23

      Už v názvu je napsáno, že je to zkrátka pro praktiky. Tak se toho držme. Kuchař, který si netroufne na praktičnost u medovníku, vůbec není nucený se tímto receptem řídit. Recept mi nepřijde málo seriózní. Naopak. Je velmi seriózní od autora nebalamutit tady někoho přesnými vahami ingrediencí, ze kterých by pak opravdu mohla vzniknout nanejvýš pěkná podešev, když je zvyklý to připravovat od oka. U seriózních receptů se mi to sem tam stane, že vznikne "podešev".

    • Petra Plevová
      Petra Plevová | 11. 10. 2007 09:12

      Tak tohle je opravdu pro praktiky a podle mého to do receptů nepatří(receptu se má kuhař držet,tady není čeho).Každý určitě rád experimentuje,ale v případě medovníku je to docela hazard,vzhledem k tomu,že to není zrovna nejlacinější záležitost.Podle mého by způsobem přiměřeně,přiměřeně mohl leckdo vytvořit pěknou podešev a to by byla zrovna u medovníku veliká škoda.Doporučuji si najít raději jiný serioznější recept.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
    Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hřebíček Máslo Med Mléko Ocet Olej Prášek do pečiva Skořice - mletá Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Houby na smetaně

    Houby na smetaně

    Mlsná krůta

    Mlsná krůta

    Vepřový chilli guláš

    Vepřový chilli guláš

    Borůvkové muffiny

    Borůvkové muffiny

    Rychlá kávová zrna

    Rychlá kávová zrna

    Skořicové rohlíčky

    Skořicové rohlíčky

    Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

    Slaný velikonoční dort (Torta…

    Jednoduché pečené vepřové ocásky

    Jednoduché pečené vepřové ocásky

    Salát Caprese

    Salát Caprese

    Doporučujeme

    60 minut
    Květáková pizza

    Květáková pizza

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Poslední sledované recepty

    41
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    36
    Plněné papriky s rajskou omáčkou
    Plněné papriky s rajskou…
    27
    Mléčná ovesná kaše
    Mléčná ovesná kaše
    25
    Palačinky
    Palačinky
    21
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie

    Zajímavé články

    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Slunečné Eva Burešová: Vybírá si, kdo nahradí Lamboru!

    Hvězda Slunečné Eva Burešová: Vybírá si, kdo nahradí Lamboru!

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Deník Aha! 1.3.2021

    Deník Aha! 1.3.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Ženy.cz Zlaté glóby 2021: Šaty z červeného koberce i obýváků slavných!

    Zlaté glóby 2021: Šaty z červeného koberce i obýváků slavných!

    Maminka.cz Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit

    Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit

    Reflex.cz V minulém díle jste viděli: Nemůžeme do Afriky, nemůžeme nikam a nikdo za nic nemůže

    V minulém díle jste viděli: Nemůžeme do Afriky, nemůžeme nikam a nikdo za nic nemůže

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    • Recepty.cz
    • Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí