• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medovník opravdu snadno a rychle
Napište svůj komentář k receptu

Medovník opravdu snadno a rychle

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník opravdu snadno a rychle
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Svařit
    • 150
      g cukr krupice
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 0,75
      lžička jedlá soda nebo 1/2 prášku do pečiva
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce kakao
  • Krém
    • 3
      dl mléko
    • 3
      lžíce polohrubá mouka
    • 180
      g máslo
    • 180
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Svařenou směs na těsto nechat mírně vychladit a smíchat s 450 g hladké mouky. Udělat těsto a rozdělit na 5 dílů. Každý díl vyválet na pečícím papíru (těsto se vůbec nelepí) podle velikosti dna kruhové dortové formy - s okraji o něco přesahujícími formu. Tyto odkrojky pak poslouží nastrouhané na posyp. Péct asi při 150 °C po dobu asi 7-10 minut, jednoduše dokud nezačne vonět a okraje trochu ztmavnou. Hned po vytažení z trouby vykrojit podle dna formy kulatou placku a odkrojit přesahující okraje. Pak placku z papíru uvolnit (jen nadzdvihnout, aby se pak nepřilepila) a nechat jí na rovné ploše vyhladnout. Po vychladnutí ztvrdne. Když se upeče další, vrstvíme je na sebe (i s tím papírem). Promazáváme buď hned, nebo je napečeme do zásoby na další den, změknou spolehlivě brzo (asi za 3 hodiny už můžeme podávat). Promazáváme ve formě, forma pomůže udržet tvar a střídáme vrstvy placka - krém (krému je vrstva o něco málo větší než je placka a nebo silně jako je placka, nutno vyzkoušet, záleží na velikosti formy) a zbylým krémem potřeme pak celý povrch a ozdobíme nastrouhanými zbytky upečeného těsta.
2
Krém: svařit mléko spolohrubou moukou na kaši, přidat máslo a moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem - umíchat a pak přidat 1 zakysanou smetanu.
3
Krájíme teplým nožem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebová placka snadno a rychle

Chlebová placka snadno a rychle

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika Arletová | 21. 5. 2015 17:46

    Úplně úžasný recept určitě ho vyzkouším <3 <3 <3 <3 <3

  • Anna | 13. 10. 2013 14:32

    Úžasný!! :) Medu jsem dala více, protože tam nešel moc cítit, ale jinak bezva! Zakysané smetany jsem dala dvě, ať to výjde na celý dort.. Zmizel během půl dne!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • Oli | 12. 5. 2011 18:19

    Perfektní recept celá rodina ho chválila a dokonce prý je lepší než kupovaný.Jen jsem vynechala tu smetanu a dala víc medu a opravdu super!!!A pro ty co neví v čem je rychlejší tak ať si zkusí udělat klasický a možná pochopí!!! ;-)

  • k | 7. 10. 2010 17:09

    :-|

  • Renáta B. | 16. 6. 2008 17:50

    Tento medovník je opravdu jednoduchý. Jednodušší příprava spočívá v použitých surovinách, které jsou vždy po ruce. Také jsem pročítala zdejší recepty a srovnávala s tím "mým", než jsem ho sem umístila. Jednoduchá je i manipulace s těstem a nemohla jsem se nepodělit s postupem a radami , kterých se mi od kolegyně dostalo.Pro úplnost - na to vejce a tu sodu jsem se jí ptala taky, nezdálo se mi to stejně jako vám. Ale opravdu tam patří, všechno se to krásně rozmíchá a nic se nesrazí. Recept by snad šel jen upravit ubráním cukru, když jsem ho poprvé udělala, přišel mi medovník docela sladký. A zakysané smetany dám příště dvě - toho krému jsem nakonec dávala na jednu placku asi 2-2,5 lžíce, formu mám průměr 21 cm. Pracné to opravdu není, svaříte, přidáte mouku, vyválíte, upečete, namažete.

  • Ladislav Dorazin | 4. 6. 2008 22:16

    Recept asi výborný,vypadá velice zajímavě rád bych řekl i dobrý,ale ač velice nerad,musím souhlasit s paní Zdenou z Jm,nepřipadá mi to rychlé,ale docela složité.Rozhodně se pokusím vyzkoušet,rád experimentuji,potom se vrátím k hodnocení.

  • Renata Kopečná | 4. 6. 2008 14:25

    Receptů na medovník je spousta,já dávám 4 vejce a 1 lžičku jedlé sody,které dohromady ušlehám v misce a potom opatrně přimíchávám do směsi másla,medu a cukru,Musí se rychle míchat a pomalu lít a vejce se nesrazí.Pokud máte strach,sundejte nádobu s medovým máslem z ohně,vmíchejte vejce a pak znovu postavte na oheň a nechte prohřát.Ale musí se opravdu pořád usilovně míchat.Ještě se mi nestalo,aby se vejce srazilo.Mléko a kakao já nedávám.

  • Andrea | 4. 6. 2008 12:24

    Nevím, čím je tento medovník vyjímečný....

  • Zdena z JM | 4. 6. 2008 10:36

    Já jsem zase nepochopila u tohoto receptu, v čem je rychlý. Vždyť se připravuje stejně jako všechny ostatní medovníky na těchto stránkách. A podle mě je medovník docela pracný moučník.

  • Miroslava Severová | 4. 6. 2008 10:16

    Čekala jsem jestli se někdo ozve, mám stejný názor jako Ty Zdenko, prášek do peč., to mě hned nenapadlo, ale to vejce, tak to se určité zdrcne. Já dělala medovník podle receptu zde uvedeného "Buchta alá medovník" nebo tak nějak se to jmenovalo a rozpuštění ingrediencí jsem čekala až směs schladne a pak teprve vejce.

  • Zdenka Korábová | 4. 6. 2008 08:29

    Mám dotaz, svařuje se opravdu i vejce a kypřící prášek. Myslím,že kypřidlo dlouhým pobytem v vhklém a teplém prostředí ztratí účinnost a vejce se chtě -nechtě srazí. Jaké máte zkušenosti?

  • Evangelina Ciprová | 3. 6. 2008 10:44

    Tak tomuhle říkám opravdu snadné a rychlé. Jestli je to i tak dobré, není co řešit. Zatím se mi nechtělo do medovníku pouštět, protože nerada dělám pracné moučníky, ale tenhle konečně vyzkouším. Dávám za jedna.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jedlá soda Kakao Máslo Med Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová rýže

Šafránová rýže

Máslová bábovka

Máslová bábovka

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Jadran dort

Jadran dort

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

32
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
23
Sójové výpečky
Sójové výpečky
22
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
21
Chlebíčky s pečenou dýní a kozím sýrem
Chlebíčky s pečenou dýní…
21
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Medovník opravdu snadno a rychle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact