• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Marinovaná ryba
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaná ryba

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaná ryba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek voda
    • 1
      hrnek ocet
    • 4
      ks cibule
    • 4
      ks bobkový list
    • 12
      ks pepř mletý kuličky
    • 0,50
      lžička hořčičné semínko
    • 8
      ks nové koření kuličky
    • 1
      lžíce sůl
    • 2
      kg kapr

Postup přípravy receptu

1
Vodu, ocet, cibuli nakrájenou na kolečka, koření a sůl uvedeme do varu. Přidáme kapra nakrájeného na menší porce a cca 20 minut pozvolna vaříme (spíše necháváme probublávat, aby se ryba nerozpadla) až do změknutí. Pak odstavíme a necháme vychladnout. Poté rybí porce i s cibulí opatrně podebereme a vyjmeme a naskládáme do skleněné nádoby (nemusí nutně být, ale je to lepší). Vývar přecedíme a zalijeme to tím. Uložíme do chladničky marinovat 48 hodin. Před podáváním ji můžeme ozdobit vařenou nebo čerstvou zeleninou, petrželkou nebo jarní cibulkou.
2
Ryba dle receptu vydrží i 2 týdny, ale obvykle je 4. den pryč přesto, že každým dnem je chuťově lepší a lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová krkovice

Marinovaná vepřová krkovice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM | 29. 10. 2007 08:40

    Výborné hned po uvaření.V pátek budeme degustovat s přáteli, tak doufám, že i jim bude chutnat.Já dávám 1 už teď.A určitě budu dělat častěji.Třeba na Silvestra.

  • Marsí | 30. 5. 2006 11:47

    Ještě jsem chtěla dodat, že pokud přidáte vodu, musíte přidat stejný poměr octa.

  • Marsí | 30. 5. 2006 11:45

    p.Jano..klidně můžete trochu vody dodat, ale ta ryba je zalitá akorát ...není utopená, jde o to, aby se to uleželo.Maso se po uvaření trochu smrskne.Ten hrnek vody je orientačně ( i když dle originálního židovského receptu).

  • Jana | 30. 5. 2006 11:20

    Není té marinády po povaření málo?Vaříme v ní kilo masa 20 min,stačí to pak na zalití ryby?Nebo nemusí být celá zalitá?

  • Marsí | 29. 5. 2006 13:13

    Recept vypadá sice trochu pracně, ale ve skutečnosti je to jednoduché jak píše Airan.....jo a dá se to dělat i z makrely ( to už jsem také zkoušela), určitě by šel i hejk nebo štika.

  • Airan | 29. 5. 2006 11:48

    To znam a neni to tak pracne, u nas se ta ryba tesi velke oblibe.

  • Jana Kutačová | 29. 5. 2006 09:41

    Mňam,připomnělo mi to trochu pečenáče a ty nemají chybu!Myslím,že by se dala použít i jiná sladk.ryba,ne?Mám na to šílenou chuť...Jen bych potřebovala,aby to už někdo naložil a já jen papkala..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hořčičné semínko Kapr Nové koření Ocet Pepř mletý Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křupavé bramboráky

Křupavé bramboráky

Nivová pomazánka II.

Nivová pomazánka II.

Bábovková roláda a la tvarohový mazanec

Bábovková roláda a la tvarohový…

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Lasagne s masem a žampiony

Lasagne s masem a žampiony

Kroupový oběd (večeře)

Kroupový oběd (večeře)

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Kuře „65“

Kuře „65“

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

26
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
20
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Muzikant Felix Slováček ml. (42): První sen o zesnulé ségře Aničce (†29)!

Muzikant Felix Slováček ml. (42): První sen o zesnulé ségře Aničce (†29)!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Marinovaná ryba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact