• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Marcipánová hmota
Napište svůj komentář k receptu

Marcipánová hmota

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marcipánová hmota
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g mleté mandle
    • 125
      g cukr krupice
    • 125
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Cukr svaříme s vodou na niť, vmícháme umleté mandle a vanilkový cukr. Masu poté vlijeme na plech a uložíme na chladné místo.
2
Další den ji rozmačkáme a zpracujeme válečkem na mramorové desce na tvárnou hmotu. Rukama poprášenýma moučkovým cukrem hmotu důkladně propracujeme a ihned použijeme.
3
Lze ji také pevně zabalit do fólie a uložit do chladničky, kde ji uchováme až několik měsíců. Hmoty si můžeme vytvořit více do zásoby a poté ji podle potřeby odebírat.
4
Modelování: Z marcipánu lze tvořit malá umělecká díla. Chceme-li marcipán modelovat musí mít pokojovou teplotu, aby se dobře tvaroval. Pracovní plochu musíme mít neustále poprášenou moučkovým cukrem, aby se nelepil. Z marcipánu můžeme také vytvořit různé ovoce, zeleninu nebo houby. K tomu však potřebujeme potravinářské barvivo, kakový prášek utřený v rostlinném tuku nebo barevnou cukrovou či čokoládovou polevu, které do hmoty zapracujeme. Také lze spolu uhníst dvě různé zbarvené hmoty, čímž vznikne mramorový vzor.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Potahovací hmota

Potahovací hmota

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • veverka | 22. 3. 2014 21:48

    tady v receptu chybí základní informace: "Kolik vody sem patří na to svaření na nit?" a pokud ji sem autor či autorka receptu nedá tak celý recept je k ničemu

  • Hela - | 5. 10. 2007 11:32

    Marcipánová hmota, která se prodává v cukrárně tak ta vedle mandlí ani neproběhla. Je to čistě cukr a sušené mléko + příchutě. Udělala jsem si si soukromý průzkum, tím, že jsem si v cukrárně jako chtěla objednat marcipán s tím, že má dcera alergii na mandle. Všechny výrobny v okolí Litoměřic a Ústí n.L. mi potvrdili, že v tom mandle nejsou. Dneska tedy přidávám 2 recepty na tuto marcipánovou hmotu. Ale nevím, kdy budou uveřejněny.

  • Anonym | 4. 10. 2007 19:42

    nedelejteto ne ne ne je to blbos udelal sem to a muzu to vyhodit radim vam dobre kupte si to v cukrarnr

  • Štěpán | 21. 4. 2007 16:58

    kolik tý vody!!!

  • Anonym | 8. 4. 2006 12:24

    Jestli máte rádi marcipánovou hmotu, jak se prodává v cukrárně, tak to nezkoušejte, budete zklamaný!

  • Naďa | 6. 4. 2006 14:53

    Ráda bych věděla, kolik vody má být na to smíchání s cukrem? Díky za odpověď

  • Dáša Holubcová | 14. 12. 2005 16:16

    cukr s vodou vaříme tak dlouho než to trochu zhoustne, že už to je hotové se pozná když si do vody s cukrem namočíte třeba lžíci a pak se jí dotknete prstem, uvidíte že se svařený cukr s vodou táhne jako nit. Není to nic složitého nedávno jsem vařila taky poprvé a hned jsem pochopila, proč se říká svařit na nit:-) Snad jsem to trochu srozumitelně vysvětlila.

  • Andrea Gergelová | 14. 12. 2005 13:31

    cukr svaříme s vodou na niť? potřebuju trochu pomoct,asi jak dlouho a jak to má vypadat,díky....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Nepečené Cukroví Pro děti Vaření Chlazení Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Mleté mandle Moučkový cukr Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Květáková polévka s brokolicí

Květáková polévka s brokolicí

Sušenky brownies

Sušenky brownies

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Švestkový crumble

Švestkový crumble

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

24
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč ve…

Zajímavé články

Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Charita na Hradě: Abbasová s panem Božským, vyprsená Duchková a 'luxusní' Mynářová!

Charita na Hradě: Abbasová s panem Božským, vyprsená Duchková a 'luxusní' Mynářová!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

  • Recepty.cz
  • Marcipánová hmota
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact