• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Makovník
Napište svůj komentář k receptu

Makovník

autor: Tanganica
0.0
moje hodnoceni
1.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g mák mletý
    • 3
      ks vejce
    • 1
      l mléko
    • 1
      lžíce marmeláda
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • 100
      g cukr
    • 3
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g hladká mouka
  • Poleva
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce studená voda
    • 1
      lžička rumové aroma

Postup přípravy receptu

1
Mák povaříme se lžící marmelády a polovinou mléka do zhoustntí, poté jej dáme do lednice vychladit. Žloutky oddělíme od bílků a z nich ušleháme tuhý sníh. Žloutky umixujeme s cukrem, přidáme olej, vmícháváme mouku s práškem do pečiva a přidáváme zbylé mléko. Vmícháme zchladlý mák a nakonec přidáme sníh. Těsto vylijeme do vysypané dortové formy a pečeme cca 40 minut.
2
Vychladlý makovník ještě ve formě polijeme polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makovník z pekárny

Makovník z pekárny

Makovník s brusinkami

Makovník s brusinkami

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi | 23. 11. 2012 21:12

    Chuťově to jde, je to méně sladké, ale je to dobré. Konzistence - je to vlhké, jakoby nedopečené, ale ani dalších 10-15 minut v troubě to nespravilo, takže si myslím že je to nesprávným poměrem surovin. Kdybych to dělala znovu, dala bych 2/3 všech ingrediencí, a polovinu použitého mléka. Snad i polohrubou mouku, (která ovšem tam, kde teď jsem není k dispozici). A jeden sáček kypřícího prášku by měl stačit - když se ho dá moc, způsobuje to nadýmání (a to nemáme rádi ;-) ) Navíc, je tam ten sníh, který to zvedne. Taky mi tu chybí teplota, na kterou by se to mělo péct. Množství - musela jsem použít 2 formy - jednu kulatou, průměr 25 cm, a pak ten hřbet. Ale pokud to budete vylejvat na plech, tak by to mělo být akorát.

  • Klára K. | 23. 11. 2012 20:25

    Tento recept, je fakt čudný, na 250 gr múky, 1 liter mlieka a 3 prášky do pečiva. Hlavne, že sa bude zas vyhovárať na to, že taký bol pôvodný recept. No hurá, po tolkých rokoch a ešte to nie je v poriadku. Hlavne pekný víkend.

  • linda klein | 23. 11. 2012 18:54

    A 3 balicky prasku do peciva na 250 g mouky??? To snad ne!

  • linda klein | 23. 11. 2012 18:52

    Litr mleka??? =-O To musi byt urcite chyba!

  • TheKacabi
    TheKacabi | 23. 11. 2012 18:29

    teda... to je množství jak pro armádu! :D jedna forma mi nestačila na tokové množství. A to jsem tam ani nenalila všechno mlíko... přišlo mi to řídké i tak, tak jsem přidala 3 hrsti mouky navíc... Opravdu, ten litr je asi vážně moc. Dám vědět, jak to dopadlo

  • bengoro | 30. 6. 2012 21:49

    ja sem udelal lepsi recepc menuje se to goja

  • bengoro | 30. 6. 2012 21:49

    ja sem udelal lepsi recepc menuje se to goja

  • Lucie Magrlová | 24. 7. 2010 14:44

    Zrovna jsem ho strčila do trouby, sem tedy zvědavá. Vážně se tam dává jen 0,25 l mléka???

  • Monika Riedichová | 2. 2. 2007 12:13

    Už je v troubě tak uvidíme ,ještě jsem přidala sultánky namočené v rumu.

  • miroslava Štefečková | 8. 11. 2006 11:53

    Zkouším, zrovna se peče. Přidala jsem vařený brambor, tak uvidíme co to udělá.

  • Eva | 3. 11. 2006 19:15

    makovník nám všem moc chutnal,děkuji za skvělý recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Mák mletý Marmeláda Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Rostlinný olej Rumové aroma Studená voda Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Batáty pečené v troubě

Batáty pečené v troubě

Jednoduchá šunková pomazánka

Jednoduchá šunková pomazánka

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Kuřecí piccata
Kuřecí piccata
14
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Makovník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact