• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Maková dobrota s citronovou polevou
Napište svůj komentář k receptu

Maková dobrota s citronovou polevou

autor: justin
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maková dobrota s citronovou polevou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g brambory asi 1 středně velká - uvařená
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 100
      g mák mletý
  • Poleva
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 4
      lžíce voda horká

Postup přípravy receptu

1
Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Smetanu ušleháme a obě hmoty spojíme. Vařený brambor po zchladnutí nastrouháme na jemném struhadle. Do vyšlehané hmoty přidáme mouku s kypřícím práškem, strouhaný brambor a mletý mák. Vše zlehka promícháme. Nalejeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a pečeme při 150 °C asi 50 minut. Poléváme citronovou polevou.
2
Poznámka: je to takzvaná bleskovka s úžasným výsledkem. Recept je z časopisu "Vaříme pro radost" a opravdu stojí za to vyzkoušet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Měsíčky s citronovou polevou

Měsíčky s citronovou polevou

Nadýchaný perník s ořechy a citrónovou polevou

Nadýchaný perník s ořechy a…

Pudinkové řezy z listového těsta s citronovou polevou

Pudinkové řezy z listového těsta s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena Hreusová | 26. 5. 2008 10:26

    Odporúčam každému, kto obľubuje makové buchty. Koláč je vláčny, šťavnatý, výborný aj ďalšie dni. V tortovej forme je dosť vysoký, môže sa upiecť aj na menšom plechu. Ďakujem autorke za recept.

  • Justi | 7. 4. 2008 18:26

    Tak to se omlouvám a už ho píšu

  • Kuchařka on-line | 7. 4. 2008 18:25

    Pan moderátor by vás rád podepsal, kdybyste uvedla e-mail.

  • Justin | 7. 4. 2008 18:24

    To jsem ráda, že už můj recept někdo vyzkoušel a že chutná jen mě mrzí ,že mě pan moderátor nepodepsal.

  • Ogi | 29. 3. 2008 19:07

    Dnes jsem upekla a je to opravdu mňamnózní!!Vláčný,nepřeslazený,na jazyku se rozplývající makový dortík!Citronovou polevu sice moc nemusím,ale v tomto případě mi vůbec nevadí.Děkuji za dobrý recept!

  • Inka | 25. 3. 2008 21:12

    Buchty s mákem máme rádi celá rodina a tento recept ještě neznám určitě vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citronová šťáva Cukr krupice Hladká mouka Mák mletý Moučkový cukr Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečná buchta

Jablečná buchta

Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Rafaelo

Rafaelo

Výborný losos

Výborný losos

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty…

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Mřížkové koláčky

Mřížkové koláčky

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

23
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
19
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
18
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Vánoční vanilkové rohlíčky
Vánoční vanilkové…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Maková dobrota s citronovou polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact