• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Majerův guláš
Napište svůj komentář k receptu

Majerův guláš

autor: vybusna
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Majerův guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg maso hovězí, nebo 0.5 kg vepřového a 0.5 kg hovězího
    • sádlo
    • 2
      ks cibule velké
    • 7
      dl zeleninové lečo
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 250
      g sterilovaný hrášek
    • 1
      sklenice zeleninová směs velká
    • gulášové koření

Postup přípravy receptu

1
Na tuku dusím nakrájenou cibuli, po podušení přidám rajský protlak a připravím si gulášový základ.
2
Do základu přidám nakrájené maso, opražím ho, osolím, okořením, přidám červenou papriku sladkou, papriku pálivou a gulášové koření.
3
Podliju horkou vodou a pomalu dusím. Pokud dělám z míchaného masa, tak vepřové přidávám ve chvíli, kdy je hovězí poloměkké.
4
Když je maso měkké přidám sklenici leča a konzervu hrášku a podle potřeby horkou vodu. Nechám znovu trochu podusit.
5
Nakonec vliju celou sklenici Moravanky i s nálevem. Nechám přejít varem a hned stáhnu z plotny. Zelenina musí zůstat křupavá.
6
Málokdy se stane, že je guláš řídký, ale pokud ano, tak ho zahustím starým strouhaným chlebem.
7
Podáváme s knedlíkem nebo černým měkkým chlebem.
8
Guláš je výborný i z dančího masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Poldiho zelný guláš

Poldiho zelný guláš

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hela - | 31. 3. 2008 10:15

    Vynikající, dávám 1. A zase jsem musela odložit den od kdy začnu hubnout ... :-))))

  • Jozef T. | 6. 2. 2008 16:12

    Dakujem za odpoved. Podobných výrobkov je tu niekolko.

  • Di | 6. 2. 2008 12:05

    Menší sklenička pikantní zavařené zeleniny s feferonkou: cibulky, paprika, okurčičky, mrkev, celer.

  • Anonym | 6. 2. 2008 12:04

    Jo a v ,,kluci v akci"- kuře 3 hořčic taky potřebovali pouze tuto směs.Je to sklenička naplněná po patrech celer s mkrkví na kostky,malé okurčičky,cibulky,feferonka,kapie a..... a zalitá sladkokyselim nálevem.Snad vše.Když tak mne doplňte.:-)PS

  • Jozef T. | 5. 2. 2008 20:23

    A my v zahranicí cím nahradíme Moravanku? Môzete napísat jej obsah, urcite tu nájdeme nieco podobné.Dakujem.

  • milena kubikova | 5. 2. 2008 17:46

    v tlakaci som neskusala, ....ten pretlak zahusti zarucene a leco ma tiez svoje caro. v tlakovom asi budete musiet zahustovat niecim, skuste pridat o nieco viac pretlaku a nakoniec ten chlieb..ako mi pred 15 rokmi roztrhol tlakovy a skoro nas to v kuchyni pozabijalo, tak varim len v hrncoch..este ma napadlo, ze sa mi parkrat stalo, ze ta moravanka mala nalev kyslejsi ako po ine razy, tak som to doriesila troskou cukru.

  • Jana Remková | 5. 2. 2008 17:27

    No a zkusili jste to dělat v tlakáči?A potom dodat tu moravanku?A co vlastně ten guláš zahustí,když píšete,že se nestává,aby byl řídký,snad ten protlak?Asi jo,že,kečup taky zahušťuje.No,vyzkoušíme tedy a pak budeme chytřejší.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Hovězí Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Gulášové koření Maso Rajský protlak Sádlo Sterilovaný hrášek Zeleninová směs Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Americká buchta

Americká buchta

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Pomazánka z vařeného masa

Pomazánka z vařeného masa

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Skořicové šneky

Skořicové šneky

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

20
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
15
Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Měsíční krajina (nejen)…
13
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Strach Sedláčkové o partnera Töpfera: Robotická operace tepny!

Strach Sedláčkové o partnera Töpfera: Robotická operace tepny!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Majerův guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact