• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lívance s borůvkami a medovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Lívance s borůvkami a medovou omáčkou

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lívance s borůvkami a medovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Lívance
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 300
      ml podmáslí nebo mléko
    • 1
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 150
      g borůvky
    • rostlinný olej na smažení
  • Omáčka
    • 6
      lžíce med světlý tekutý
    • 3
      lžíce hnědý rum pro děti vynechat
    • 2
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Mouku s práškem do pečiva a solí promícháme v míse. Podmáslí rozšleháme s vejcem a spojíme s moukou. Vymícháme těsto, do kterého zašleháme rozpuštěné máslo (lívance jsou "sametovější") a zamícháme polovinu borůvek.
2
Na rozpáleném lívanečníku vytřené olejem usmažíme lívanečky. Na omáčku vidličkou prošleháme všechny suroviny. Lívance podáváme polité omáčkou a posypané zbylými borůvkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lívance s borůvkami a medovou slaninou

Lívance s borůvkami a medovou slaninou

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 17. 6. 2010 11:23

    Martino, to mám radost :-) Já těsto nesladím. Jednak má tendenci se připalovat, jednak musím omezovat cukr a pak, podávám je vždycky s něčím sladkým, nejraději právě s ovocem a tou medovou omáčkou. Nebo skořicový cukr a kopeček zakysanky...mňam :-p

  • Martina Matoušková | 17. 6. 2010 09:52

    Včera jsem použila těsto na tyto lívance a zdobila je jahodami a moc jsme si pochutnali. Lívance jsou lehké, nadýchané a jejich příprava jde skutečně rychle. Po vzoru paní Botkové jsem těsto jen trochu přisladila (cca 2 lžícemi cukru), smažila na teflonové pánvi bez tuku a byly moc dobré.

  • Pavlína Botková | 9. 8. 2008 22:52

    Velmi jednoduché, chutné a rychlé. Přidala jsem do ingrediencí ještě cukr.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Večeře Pozdní večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvky Citronová šťáva Hladká mouka Hnědý rum Máslo Med Podmáslí Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Lívanečky po našem - kynuté

Lívanečky po našem - kynuté

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

27
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
21
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
19
Salát tabouleh
Salát tabouleh
18
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
16
Košíčky isidor
Košíčky isidor

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Lívance s borůvkami a medovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact