• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks vejce na potření
    • 150
      g balkánský sýr 100-150
    • 1
      balíček listové těsto
    • 1
      balíček mražený špenát

Postup přípravy receptu

1
Špenát připravíme obvyklým způsobem, jen méně než obvykle osolíme. Listové těsto rozválíme jako na závin, střed poklademe špenátem a posypeme nahrubo nastrouhaným balkánským sýrem. Strany rozváleného těsta přeložíme přes sebe a celý závin potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do hodně rozpálené trouby, kterou asi po 5 minutách zmírníme na 180 °C a závin dopečeme. Chutná teplý i studený.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketový salát s balkánským sýrem

Cuketový salát s balkánským sýrem

Omeleta z těstovin s balkánským sýrem

Omeleta z těstovin s balkánským sýrem

Kuřecí řízky s olivami a balkánským sýrem

Kuřecí řízky s olivami a balkánským…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • andree | 22. 8. 2014 11:53

    Prave ho pecu...tak jsem zvedava...do jednoho spenat a do druheho jsem udelala pizza napln..uvidime co z toho bude...osobne mam obavy ze ten se spenatem se bude roztekat :( za nebude drzet...ale preju si at se to povede O:-) ;-)

  • Johanka | 23. 5. 2013 08:19

    Jenom dotaz - dal by se tam dát i špenát syrový,ochucený? :-$

  • Ondra T. | 11. 1. 2013 09:40

    Ale no tak, to snad dá rozum - listové těsto stačí mít chvíli mimo lednici a už se táhne jak med - co by asi tak mohlo udělat jinýho než se roztéct na kaši když mu zatopíte vařicí hmotou? Božínku ;)

  • Zdena | 2. 4. 2012 14:57

    Na syrové těsto se nedává nikdy horká náplň pokud to v něm není výslovně napsané.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 4. 2012 12:07

    Mně se to nepovedlo. Závin se špenátem dělám, ale vždy ho tam dávám syrový. Takhle s "připraveným obvyklým způsobem" to bylo pro mě poprvé. Tak jsem udělala dušený špenát, nalila ho na listové těsto... a už to bylo :(. Jak byl ten špenát teplý, těsto mi úplně změnilo konzistenci na "bláto" a nedalo se s tím nic. Nakonec jsem to asi za 20 minut práce nějak podebrala pečicím papírem a přenesla na plech, po upečení je to jedlé, ale vypadá to jako Jabba Hutt z Hvězdných válek. Opravdu mi v tom receptu chyběla informace o tom, že špenát tam dávat až za studena nebo to připravovat na plechu rovnou...

  • pippiva
    pippiva | 6. 6. 2011 17:42

    Delam s ricottou, vejcem plus trocha muskatoveho orisku a strouhaneho parmezanu. Vyborne. ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 15. 11. 2010 10:50

    Dělám závin jako Airan s vejci, dobrý je i se sýrem Feta nebo Nivou :-)

  • Airan | 13. 11. 2006 14:04

    Ten zavin delam moc rada. Spenat je lepsi sekany nebo listovy (ne protlak) - do trochu vyzdimaneho spenatu davam syr rozdrobeny na vetsi kousky a primicham 4vejce. Je vynikajici! Obcas jako Yveta pridavam kousky kurete nebo peceneho bucku, tohle se snad nicim neda pokazut:-)

  • Lidka Kábrtová | 13. 11. 2006 08:57

    Mňam, na tohle se těším, špenát já miluju.

  • Yveta | 13. 11. 2006 01:22

    Tak toto je basta opravdu bombasticka. Delavam to casto a pridavam do spenatu i trosku na jemnoucko nasekaneho cesneku a speticku pepre. Jedine tak dostanu spenat do mych deti a manzela spenat, kteri jinak spenat, ktery ja moc miluji, nepozrou. Opravdu moc dobre, stoji to za to vyzkouset. Ja do zavinu nekdy pridavam pecene kure, kdyz obcas zbude a nebo i tunu z konzervy ci nadrobno nakrajenou sunku, ale to je pouze zpestreni pro me stravniky doma. Ja mam nejradejic variantu spenat-syr a musim se drzet, abych to vsechna sama nesnedla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané štrůdly a rolády Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Listové těsto Mražený špenát Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná bageta

Plněná bageta

Krůta po americku

Krůta po americku

Dobrý perník

Dobrý perník

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Staročeský guláš

Staročeský guláš

Těstoviny se špenátem a žampiony

Těstoviny se špenátem a žampiony

Muffiny pro vnučku

Muffiny pro vnučku

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Portobello s nivou a šunkou

Portobello s nivou a šunkou

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

29
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
25
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Vosí hnízda
Vosí hnízda
14
Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Rajčatová polévka &…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Krásná sestřička Ina z Nemocnice na kraji města: Vztah Čunderlíkové s Bobkem ukončily kopačky kvůli striptýzu!

Krásná sestřička Ina z Nemocnice na kraji města: Vztah Čunderlíkové s Bobkem ukončily kopačky kvůli striptýzu!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Listový závin bez překládání
Listový závin bez překládání
Listový závin pro gurmány
Listový závin pro gurmány
Listový závin s tvarohem a sušeným ovocem
Listový závin s tvarohem a sušeným…
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na smetaně s knedlíkem
Lišky na smetaně s knedlíkem
Litá buchta
Litá buchta
  • Recepty.cz
  • Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact