• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Napište svůj komentář k receptu

Linecký talíř – tradice v novém pojetí

autor: Uživatel (#339443)
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
12fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

25 porce
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks citronová kůra nemusí být
    • 1
      lžička koření volitelné

Postup přípravy receptu

1
Příprava těsta: Začněte tím, že ze všech surovin vypracujete hladké, soudržné těsto. Nehněťte ho zbytečně dlouho – důležité je, aby se máslo pěkně zapracovalo a těsto bylo vláčné, ale nepřehřáté. Do těsta můžete přidat - vanilku, perníkové koření, kakao, hřebíček, kurkumu, dýňové koření nebo třeba skořici.

RADA: Linecké těsto, které se nelepí a nepraská

2
Válení těsta: Těsto rozválejte na pláty silné přibližně 3 mm. Nejlépe to jde mezi dvěma archy pečicího papíru – těsto se nelepí a rozválená plocha zůstane hladká.
3
Ztuhnutí těsta: Rozválené pláty i s papírem přeneste zpět do lednice (třeba na prkénku) a nechte je chladit ideálně přes noc, ale stačí i hodina-dvě. Tím se těsto zpevní a bude se z něj lépe vykrajovat, aniž by ztrácelo tvar.
4
Vykrajování tvarů: Použít můžete speciální vykrajovátka na linecký talíř. Vychlazené těsto lehce pomoučete a co nejrychleji vykrájejte požadované tvary. Použijte k tomu také pomoučená vykrajovátka – tvary se nebudou lepit a zachovají si přesný tvar. Vkládejte je rovnou na plech. (množství je na cca 25 slepených kusů)

RADA: Jak vyválet těsto na stejnou tloušťku?

5
TIP 1: Pokud těsto začne měknout nebo se deformovat, dejte ho na pár minut zpět do lednice. TIP 2: Vždy vykrajujte nejprve vnější tvar (vykrajovátko nechce zakrojené v těstě) a teprve potom vnitřní – předejdete tak roztažení těsta a zajistíte přesné lícování.
6
Pečení: Vykrájené dílky pečte na perforované silikonové podložce (nebo pečicím papíře) v předehřáté troubě. Nastavte horkovzdušný režim na 160 °C a pečte přibližně 9 minut – okraje by měly zůstat světlé, jen lehce dozlatova.

RADA: Zbyly vám žloutky? 6 receptů, kde je využijete

7
Slepování: Nechte všechny dílky zcela vychladnout a slepujte až následující den. Čerstvě upečené linecké cukroví bývá velmi křehké, a tak je dobré mu dopřát čas na zvlhnutí. Pokud chcete perfektní vzhled, pocukrujte si neslepené díly a až poté slepujte.
8
Dokončení a skladování: Slepené cukroví uložte do krabičky a před podáváním jemně posypte moučkovým cukrem. Pokud cukrujete dříve, počítejte s tím, že cukr se na marmeládě rychle rozpustí.
9
TIP navíc: Od každého tvaru si připravte raději pár kousků navíc – mohou se při manipulaci poškodit, nebo... záhadně zmizet. :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koprová omáčka v netradičním pojetí

Koprová omáčka v netradičním pojetí

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :…

Zeleninový talíř III

Zeleninový talíř III

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Vánoční cukroví Linecké cukroví
Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Koření Máslo Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Slaný mrkvový koláč

Slaný mrkvový koláč

Báječné máslové koláčky - nejen svatební

Báječné máslové koláčky - nejen…

Halušky s brynzou

Halušky s brynzou

Bramborové muffiny se slaninou

Bramborové muffiny se slaninou

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

22
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
13
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
11
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
11
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
11
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Linecký koláč s jablky a drobenkou
Linecký koláč s jablky a drobenkou
Linecký koláč s ricottou a broskvemi
Linecký koláč s ricottou a broskvemi
Linecký koláč trochu jinak
Linecký koláč trochu jinak
Linecký tvarohový koláč
Linecký tvarohový koláč
Linguine s cuketou, hráškem, fetou a mátou
Linguine s cuketou, hráškem, fetou a…
Linguine s italskou klobásou salsicciou
Linguine s italskou klobásou salsicciou
  • Recepty.cz
  • Linecký talíř – tradice v novém pojetí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact