• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Linecká kolečka
Napište svůj komentář k receptu

Linecká kolečka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecká kolečka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hladká mouka
    • 400
      g tuk (Hera, Stela, Perla...)
    • 200
      g moučkový cukr
    • 4
      žloutek
    • pikantní marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme těsto, necháme půl hodiny v chladnu odpočinout, vyválíme plát a vypichujeme kolečka. Polovinu plných, druhou polovinu s otvorem uprostřed. Po upečení slepíme pikantní marmeládou.
2
Používám i jako podlep pod kokosky a jiné druhy cukroví. Těsto nelepí ani se netrhá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká srdíčka bez lepku

Linecká srdíčka bez lepku

Linecká srdíčka s ořechy

Linecká srdíčka s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lulu kkk | 23. 12. 2008 20:03

    Moc dobre linecke, doporucuji.

  • Maruš | 12. 12. 2007 22:26

    Upečeno,hotovo.S těstem se moc dobře pracovalo.

  • Yveta | 11. 12. 2007 13:38

    I já s úspěchem používám tentýž recept, i když ty žloutky tam mám na základní dávu 30:20:10 uvedené 3, ale když jsou vajíčka dost velká, dávám také jen 2. Ale mám malou fintu - když dělám těsto, začnu tím, že žloutky utřu s cukrem do pěny, pak přimíchám mouku, do které ještě přidám trošku prášku do pečiva. Pak to teprve vyklopím na vál a dopracuji klasicky rukama. Prostě postupuji, jako bych dělala třené linecké těsto. Je to sice pracnější, ale výsledek je naprosto skvělý, upečená kolečka jsou nádherně nadýchaná, linecké mám teď mnohem lepší než kdy dříve.

  • Ivana C. | 10. 12. 2007 07:52

    Naprosto souhlasím se Sisinkou!! Tento recept používám třetí rok, do té doby jsem zkoušela samé zaručené postupy a všechny se docela špatně vyvalovaly a praskaly. Já dělala linecké tuto sobotu a byla zase radost s těstem pracovat!!

  • Sisinka | 9. 12. 2007 11:04

    Tak toto je ten pravý recept na linecké těsto! Všechny modifikace se škrobovou moučkou apod. nestojí za nic! Správný poměr 3:2:1 (mouka, máslo, cukr). Máslo by mělo být máslo (!), šetřit se nevyplácí, a mělo by být chladné, ne moc rozměklé.

  • Katka Åkesson | 19. 12. 2006 19:22

    Ja mam elektrickou troubu. Na kolik stupnu se to pece a kolik minut. Bydlim ve Svedsku a chci pect ceske cukrovi. Poradi mi nekdo ??

  • Kukurukuku | 4. 12. 2006 22:32

    Podle zkušenosti a chuti vím, že do lineckého těsta je mnohem lepší přidávat místo tuku máslo. Má pak mnohem lepší chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Moučkový cukr Pikantní marmeláda Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v jogurtové marinádě II.

Kuře v jogurtové marinádě II.

Mňamková pomazánka z Nivy

Mňamková pomazánka z Nivy

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Bezmasé těstoviny - výborné

Bezmasé těstoviny - výborné

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

114
Klasické lečo
Klasické lečo
97
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
53
Houbový guláš
Houbový guláš
38
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Linecká kolečka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact