• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kus Kus (Cous Cous)
Napište svůj komentář k receptu

Kus Kus (Cous Cous)

autor: romculkaalaila
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kus Kus (Cous Cous)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuskus
    • 1
      ks smetana
    • 2
      ks kuřecí maso
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka gyros koření
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      ks vývar
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks olej

Postup přípravy receptu

1
250-300g kuskusu zalijeme horkým vývarem tak, aby byl ponořený tak akorát (pokud dáme víc vývaru, tak máme kuskus po oddělení hodně mokrý a to nechceme). Po nabobtnání zamícháme.
2
Kuřecí prsa si nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, posypeme kořením Gyros (lehce pálivé, tak dáme dle chuti).
3
Na oleji si osmahneme drobně nakrájenou cibulku a přidáme maso, které orestujeme. Vše zalijeme 12% smetanou na vaření, přidáme malou špetku muškátového květu a necháme probublávat. Smetanu vařením zredukujeme na menší množství.
4
Brokolici si rozebereme na menší kousky a uvaříme. Po uvaření můžeme nechat větší kousky nebo rozmačkat najemno. Uvařenou brokolici smícháme s kuskusem. Dále přidáme maso se smetanou a vše zamícháme. Dle chuti dosolíme a dopepříme.
5
**TIP:** Hotové můžeme posypat nastrouhaným sýrem (já mám ráda posypáno parmazánem). Díky smetaně je kuskus lepivější. Pokud to tak nemáme rádi, tak smetanu nedáváme. Přidat můžeme i jinou zeleninu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bazalkový cous cous (kuskus)

Bazalkový cous cous (kuskus)

Kus-kus po španělsku

Kus-kus po španělsku

Kus-kus salát

Kus-kus salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Čstava Dobreta
    Čstava Dobreta | 27. 5. 2025 11:17

    Doporučení pro krupici je 3:2 ml/ml (objem). Pro bílou krupici je platí 2,17 ml/g, pro celozrnnou 2,7 ml/g. Doporučená doba odležení je nejméně 7 minut, vhodnější je 15 minut. Postačilo by číst rady pro poměry, než komentovat nadbytečnou vodu u dna. :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cibule Gyros koření Kuřecí maso Kuskus Olej Pepř mletý Smetana Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sojčí těstovinový salát

Sojčí těstovinový salát

Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Kachna bez práce

Kachna bez práce

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Srdce na paprice

Srdce na paprice

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Snadné a rychlé kuře na paprice

Snadné a rychlé kuře na paprice

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

19
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
17
Kotlety se slaninou a žampiony
Kotlety se slaninou a…
16
Vaječný koňak
Vaječný koňak
14
Těstoviny "co dům dal"
Těstoviny "co dům dal"
13
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz ŽIVĚ: Odhalení kalendáře Pirelli, v Praze je Herzigová, Irina Shayková či Venus Williamsová!

ŽIVĚ: Odhalení kalendáře Pirelli, v Praze je Herzigová, Irina Shayková či Venus Williamsová!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Kuřecí zeleninový špíz
Kuřecí zeleninový špíz
Kuřecí žaludky v pikantním sosu
Kuřecí žaludky v pikantním sosu
Kuřecí žaludky v zelenině
Kuřecí žaludky v zelenině
Kuskus alá kari
Kuskus alá kari
Kuskus na čínský způsob
Kuskus na čínský způsob
Kuskus s citronem a čerstvou majoránkou
Kuskus s citronem a čerstvou majoránkou
  • Recepty.cz
  • Kus Kus (Cous Cous)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact