• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí stehna z Francie
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí stehna z Francie

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí stehna z Francie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso stehna
    • 1
      balení sladká smetana
    • 1
      hrnek drůbeží vývar (nebo bujón rozmíchaný ve vodě)
    • citron
    • petrželka zelená sekaná
    • 1
      ks hermelín

Postup přípravy receptu

1
Stehýnka vložíme do zapékací mísy, pokapeme citrónem, zalejeme smetanou a kuřecím vývarem, přidáme na kousky nakrájený hermelín, posypeme petrželkou, přikryjeme a necháme zapékat cca 30-40 minut v troubě. Těsně před dopečením odkryjeme a necháme dojít.
2
**Příloha:** brambory a bílé suché víno (nejlépe k tomu chutná Tramín červený nebo Rulandské šedé).
3
**Poznámka:** pokud má někdo radši slanější maso, může stehýnka před pečením jemně osolit, ale počítá se s tím, že vývar je slaný a sýr také.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Kuřecí stehna s mletým masem

Kuřecí stehna s mletým masem

Kuřecí stehna s jarní nádivkou

Kuřecí stehna s jarní nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aleš K | 23. 12. 2015 17:14

    Chuťově výborný ale hrnek vývaru je sakra hodně.

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 3. 8. 2011 03:22

    no ani nemluvte-bohužel jsem tenhle příšpěvek četla pozdě :-)) takže přečteno ještě dřív a teď mi jako kručí v břichu :-D ale co-jdu si to nachystat 8-)

  • Monika Vitaková | 5. 2. 2010 11:27

    Výborné. Včera jsem udělala a byl to opravdu úspěch. Jen na tom obrázku není vůbec žádná omáčka a já jí měla dost a hodně řídkou. Vyřešila jsem to kouskem (víc jsem neměla) nastrouhaného tvrdého sýra. Příště tam asi nedám tolik vývaru nebo nastrouhám víc sýra. Ale jinak moc dobré, díky.

  • Barien M | 29. 5. 2009 20:07

    Bylo to opravdu výborné. Podle mého muže to mělo jen jednu nevýhodu - bylo toho málo :-))). Děkuji za rychlý a snadný recept, který ani nezašpiní moc nádobí. Takové mám nejraději. Děkuji. U mě za 1.

  • Lada Kunetková | 18. 10. 2007 18:15

    Škoda,že tu nejsou smajlíci,ti řeknou mnohé..Takhle musím napsat,že to byl kulinářský zážitek,který brzy zopakuji.V jednoduchosti je krása.

  • Marsí | 7. 6. 2007 12:59

    ...:-)))))to jsem ráda Peťko, že chutnalo a že jsi měla takový úspěch..:-))

  • Petra z Londyna | 6. 6. 2007 16:59

    Udelala jsem to v nedeli k obedu a bylo to vynikajici, ma draha britska polovicka mi rekla, ze snad nic lepsiho nikdy nejedl, proste bozske. Pry lepsi nez me mexicke fazole, ktere tak zboznuje. Fakt moc dekuji za recept, je to rychle, snadne a vytecne to chutna.

  • Petra z Londyna | 6. 6. 2007 16:58

    Udelala jsem to v nedeli k obedu a bylo to vynikajici, ma draha britska polovicka mi rekla, ze snad nic lepsiho nikdy nejedl, proste bozske. Pry lepsi nez me mexicke fazole, ktere tak zboznuje. Fakt moc dekuji za recept, je to rychle, snadne a vytecne to chutna.

  • Andrea | 25. 5. 2007 09:20

    Včera jsem tohle jídlo udělala k večeři-vynikající!!! Přidala jsem tam na doporučení Nikolky taky houby a fakt to nemělo chybu. Jako příloha jsem udělala rýži.

  • Nikolka | 20. 5. 2007 21:38

    Doporučuju přidat i houby.... :) dneska jsme to doma udělaly s mamkou s houbama... a bylo to geniální!!!!!!

  • Anna | 19. 5. 2007 10:49

    To bude hodně dobrý, to dneska zkusím.

  • Eva | 18. 5. 2007 12:17

    smetana sladká, ale ne jen 10%,a jen malý hrníček vývaru. Jinak dobré.

  • Jitka | 16. 5. 2007 12:02

    Myslím,že to bude bomba..........hned vyzkouším dnes k obědu!!!

  • Marsí | 16. 5. 2007 11:32

    Heleno: klidně ho tam dejte hned, jde o to, že se rozteče do toho sosu...

  • Alena Dohnalová | 15. 5. 2007 13:30

    ták a je to ....mám šílený hlad.Vyzkouším a napíši jaké to bylo .

  • jan lexman | 14. 5. 2007 13:25

    dejte misto hermelínu nivu je to bezva

  • Helena | 14. 5. 2007 08:45

    já bych tam dala ten hermelín až po nějaké době, hned se mi zdá opravdu moc brzo.

  • BOHUMILA SCHULZOVA | 25. 5. 2006 07:28

    Tak to vypadá super! /nejhorší je to číst v 6.00 h na lačno/ Vyzkouším, ale už teď jsem přesvědčena, že to bude výborné!

  • Airan Novakova | 24. 5. 2006 18:34

    Tohle vypada silene jedle:-)) Moc se mi libi, ze nejsou tam zadne koreni. Marsi, dekuji za recept.

  • Jana Kutačová | 24. 5. 2006 14:39

    Mňam!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Drůbeží vývar Hermelín Kuřecí maso Petrželka Sladká smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

Kokosový dort

Kokosový dort

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Tuňáková pomazánka VI.

Tuňáková pomazánka VI.

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Ořechové banánky

Ořechové banánky

Makové muffiny s ovocem

Makové muffiny s ovocem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

82
Vosí hnízda III.
Vosí hnízda III.
81
Mayská horká čokoláda s chilli
Mayská horká čokoláda s…
50
Tvarohové řezy
Tvarohové řezy
45
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem
Klatovské závitky /…
18
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Kuřecí stehna v bílém víně
Kuřecí stehna v bílém víně
Kuřecí stehna v rajčatové marinádě
Kuřecí stehna v rajčatové marinádě
Kuřecí stehna v sezamu
Kuřecí stehna v sezamu
Kuřecí stehýnka na medu II.
Kuřecí stehýnka na medu II.
Kuřecí stehýnka s cherry rajčátky
Kuřecí stehýnka s cherry rajčátky
Kuřecí stripsy jako z kfc
Kuřecí stripsy jako z kfc
  • Recepty.cz
  • Kuřecí stehna z Francie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact