• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      ks kapie
    • paprika sušené, nepálivé
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce sezamová semínka
    • 2
      lžíce dýňová semínka
    • 5
      ks rajčata - zelená
    • 1
      hrst zelené fazolky
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks brambory
    • sůl
    • pepř mletý
    • masox případně

Postup přípravy receptu

1
Papriky, rajčata, česnek a cibuli opečeme v přikrytém kastrůlku na trošce vody. Nevadí, když místy trochu zčernají, dodá to chuť - ale ne na uhel! Kuře rozdělené na malé porce dáme dusit. Opečenou zeleninu rozmixujeme s trochou vody z kuřete a přidáme ke kuřeti. Sezamová a dýňová semínka opražíme nasucho a taktéž nasucho rozmixujeme a přidáme ke kuřeti. Pak postupně přidáváme nakrajené fazolky, mrkev a brambory (v tomto pořadí), aby bylo vše hotovo ve stejnou dobu. Dosolíme, opepříme.
2
Jako příloha se podává bílá rýže a kukuřičné placky, brambory jsou součástí omáčky. V Guatemale je spousta různých tradičních pokrmů, ale Pepián vloni v jedné novinové anketě zvítězil. Nejlepší je čerstvý, ohříváním ztrácí na chuti. Rodinný recept paní Leticie Trujillo.
3
Poznámka k zeleným rajčatům: Je to zvláštní druh, ve slovníku se uvádí "lesní rajče", ale snad lze nahradit zelenými, podobně jako papriky, i tam je v původním receptu mnohem víc druhů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Kuřecí stehýnka s cherry rajčátky

Kuřecí stehýnka s cherry rajčátky

Kuřecí kousky s artyčoky

Kuřecí kousky s artyčoky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Manana | 17. 9. 2013 17:25

    Tzv. "zelená rajčata" nejsou rajčata (Lycopersicum esculentum, ta jako zelená jsou nezralá a proto jedovatá). Jedná se o miltomate nebo tomatillos (Physalis ixocarpa), vlastní plod je skryt v zeleném "papírovém" srdci jako má červená odrůda mochyně židovská třešeň. Jejich příbuzný druh se módně pěstoval i u nás jako "peruánská třešen". Dnes se u nás již dostanou ve větších obchodech. Používáme je tak, že je vyjmeme z papírového srdce a pod horkou vodou omyjeme lepkavou vrstvu na povrchu plodu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Dušení Guatemala Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Dýňová semínka Kapie Kuřecí maso Masox Mrkev Paprika Pepř mletý Rajčata Rajčata - zelená Sezamová semínka Sůl Zelená paprika Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Kapustové karbanátky II

Kapustové karbanátky II

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Smažené šunkové rolky se sýrovou náplní

Smažené šunkové rolky se sýrovou…

Piškot s meruňkami a želatinou

Piškot s meruňkami a želatinou

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Babiččiny palačinky

Babiččiny palačinky

Slané lívance

Slané lívance

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

23
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
18
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Falešné španělské ptáčky
Falešné španělské ptáčky
12
"Bramborák" se švestkami
"Bramborák" se švestkami

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact