Kuřecí kari s limetkovými listy, citronelou a mangem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: JirikD

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžička rostlinný olej
    • 400
      ml kokosové mléko
    • 8
      ks kuřecí maso stehenní řízek
    • 2
      ks limetka šťáva + kůra
    • 100
      g zelené fazolky
    • 2
      ks mango malá, méně zralá
    • pepř mletý čerstvě
    • sůl
  • Kari pasta
    • 6
      ks lístky kafírové limety 2 zbavená žeber a nasekané nadrobno
    • 1
      svazek koriandr malý, stonky do pasty, lístky na ozdobení
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • 6
      ks citronela zbavená tuhých vnějších listů, nakrájená nadrobno
    • zázvor 3cm
    • 2
      lžíce hnědý cukr
    • 3
      lžíce pasta Tamarindová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nasekané 2 limetové listy a všechny ostatní přísady na kari pastu zpracujte na pastu v robotu, mixéru či hmoždíři.
2
Ve velkém rendlíku rozehřejte olej a na středním ohni opékejte kari pastu 2-3 minuty, aby se rozvoněla. Vlijte kokosové mléko a přiveďte k mírnému varu. Přidejte rozpůlené řízečky, limetovou kůru a šťávu, osolte, opepřete a přiklopte. Zvolna duste 30 minut, aby maso změklo. Odklopte a vařte ještě 10 minut. Přidejte fazolky, mango a zbývající limetové lístky v celku a vařte ještě 5 minut. Těsně před podáváním ozdobte odloženými lístky koriandru.
3
Podávejte s jasmínovou rýží.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.