• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuře na talíři II.
Napište svůj komentář k receptu

Kuře na talíři II.

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře na talíři II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • kuřecí maso celé kuře
    • sůl Lze přidat petrželku
    • žampiony
    • česnek
    • porcelánový talíř

Postup přípravy receptu

1
Kuře nasolíme a položíme na talíř prsíčky nahoru. Dovnitř můžeme vložit, petrželku, nasekaný česnek nebo žampiony, ale vůbec to není nutné.
2
Talíř s kuřetem vložíme do studené (trouby) a zapneme ji na 10-15 minut naplno. Poté zmírníme příkon na minimum a pečeme dalších 45 minut.
3
Nakonec znovu zesílíme na maximum a dopékáme cca 10-15 minut. Během pečení kuře potírám štětečkem vypečenou šťánou (hromadí se v bříšní dutině). Výsledkem je skvělé šťavnaté maso, s křehkou kůžičkou, z níž se vypeče všechen tuk. Pokud máme "zaprskanou" troubu, vytřeme ji ještě teplou hadrem namočeným do octa nebo octové vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kuře

Pečené kuře

Zapečené kuře s celerem

Zapečené kuře s celerem

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře v parmazánu se salátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka F | 26. 9. 2007 17:46

    dik Gabi,vyskusam to takto a potom oznamkujem :-)

  • Gábina H | 25. 9. 2007 14:37

    Lenko, já peču na 150 asi 1,5 hod.

  • Lenka F | 23. 9. 2007 19:40

    skusala som v teplovzdusnej rure,minimum mam 50 maximum mam 275 stupnov,kura bolo vnutri nedopecene, po dlhom dopekani bolo fajn

  • Anonym | 27. 6. 2007 11:41

    Tak jsem ho udělala. Ale prsíčkami dolů - byla v té šťávičce co se vypékala z kuřátka a byla šťavnatější než stehýnka! Nevím, zda by byla tak šťavnatá, kdyby byla nahoře. Vyloženě z nich tekla šťáva! Byla jsem zvědavá a vím, že mám vystaráno o vynikající a bezpracný recept. A ta kůžička nahoře :))) Díky Jana

  • Martina S. | 16. 5. 2006 17:39

    Velice dobré. Udělala jsem jako přílohu nádivku a brambory. Ale tak dobré kuře jsem ještě nikdy nejedla, doma mám přikázáno nadále péct takhle.

  • Lidka Puchingerová | 5. 5. 2006 11:29

    Včera jsem dělala poprvé a už ho jinak dělat nebudu.Díky za recept, neměla jsem k tomu dlouho odvahu,ale je výborné

  • Di | 19. 6. 2005 21:46

    Omlouvám se, ale s horkovzdušnou troubou nemám žádné zkušenosti. Kuře jsem vždy pekla v plynové nebo elektrické troubě.

  • Jana H. | 18. 6. 2005 10:11

    Dotaz pro Di: pro horkovzdušnou troubu chápu to tak, že maximum 250 stupňů a minimum asi 50 stupňů? Díky za odpověď. Jana H.

  • Di | 17. 6. 2005 20:19

    Zkuste to, Airan, není to rozhodně nic těžkého. Chutná jako grilované kuře. Klidně ho i můžete posypat trochou grilovacího koření. Ale pozor aby se nahoře nespálilo.

  • Airan Novakova | 17. 6. 2005 17:51

    Jeste nikdy jsem to nezkusila, musi to mit chut jako grilovane kure, ne?

  • Míla.K. | 17. 6. 2005 13:21

    MOhu také doporučit i když ho nepeču na talíři,ale na víku od kulaté,nebo oválné zapékací mísy.Spodky po 25 letech vzaly za své,ale víka zatím drží.K tomu dělám klasické chlupaté knedlíky,do kterých přidám prášek do pečiva,jsou potom pěkně nadýchané, k tomu hodně šťávy z kuřete, aby plavaly.Dobrota i když tady ,jak kdo!?

  • Jana Stulíková | 17. 6. 2005 10:32

    Tak jedině takhle dělám kuře.Jinak mi ho doma nechtějí.Je to opravdu výtečné.Jako grilované.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kuřecí maso Porcelánový talíř Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní masové nudličky

Pikantní masové nudličky

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Bábovka s olejem

Bábovka s olejem

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Řízky v klobásovém zelí

Řízky v klobásovém zelí

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

47
Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
44
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
43
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…
37
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
37
Kuřecí piccata
Kuřecí piccata

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Kuře na talíři II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact