Krůtí roláda plněná hřebíky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks krůtí prsa
    • sůl
    • máslo
    • 200
      g houby nebo žampiony
    • 1
      snítka tymián
    • pepř mletý 4 barev
    • 12
      ks anglická slanina
    • 100
      g sýr niva
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso naklepejte pěstí přes mikrotenový sáček, v nejsilnějších částech trochu seřízněte a z obou stran osolte.
2
V rendlíku rozehřejte 20 g másla, přidejte tymián a poduste houby. Lehce osolte a opepřete, dejte vychladnout. Pak tymián vyjměte.
3
Plát masa opepřete, vyložte slaninou. Podélně do 1. třetiny naskládejte houby, posypte v prstech nahrubo rozdrolenou nivou. Opatrně zarolujte a upevněte grilovacími jehlami nebo špejlemi, případně kuchyňským provázkem.
4
Troubu rozehřejte na 160 °C. V pekáči rozehřejte olej a zprudka na něm ze všech stran zatáhněte maso. Vložte ho do trouby a za občasného podlévání pečte 1 hodinu. Teplotu zvyšte na 200 °C a roládu dopékejte 15 až 20 minut, dokud se nevytvoří tenká křupavá kůrčička. Na posledních 5 minut ji poklaďte máslem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: