• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Křupavé placky s hruškami
Napište svůj komentář k receptu

Křupavé placky s hruškami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavé placky s hruškami
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks hrušky (zralé, malé)
    • 300
      g hladká mouka
    • 21
      g droždí (půl kostky)
    • 0,50
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 40
      g anglická slanina
    • 100
      g sýr s modrou plísní (typ rokfór)
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 6
      snítka tymián
    • 2
      ks jarní cibulka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, droždí, cukru, soli, oleje a 200 ml vlažné vody zadělejte v míse těsto a nechte přikryté 15 minut kynout. Pak těsto propracujte nejprve elektrickým hnětačem a poté rukama a přikryté nechte znovu 45 minut kynout. Troubu předehřejte na 250 °C, těsto znovu prohněťte, rozdělte na 4 díly, nechte chvíli odpočinout, vyválejte 4 placky a položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete osolenou smetanou s pepřem, posypte rozdrobeným sýrem, poklaďte plátky hrušek, slaninou, pokapejte citronovou šťávou a posypte tymiánem. Pečte 10 minut, podávejte posypané cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesno ječné placky (křupavé), základní recept

Ovesno ječné placky (křupavé),…

Čočka s hruškami a uzeným

Čočka s hruškami a uzeným

Čokoládové řezy s hruškami

Čokoládové řezy s hruškami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • K.K. | 7. 1. 2012 11:18

    Opravdu výborné.

  • Barča | 10. 12. 2011 05:50

    Recept je báječný! Vynikající lahůdka hodna kteréhokoli interhotelu. Mňam :-) Snad jen... pečicí papír se do placek naprosto dokonale zapekl, uff! Proto doporučuji papír namazat olejem. (Samozřejmě záleží na druhu - od kterého výrobce, a kvalitě pečicího papíru, u silných voskovaných to nejspíš potřeba nebude.

  • gdfgdf | 5. 11. 2011 21:39

    gdfgdfgdfgdfg

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Uzené Z mléka / sýra Z ovoce Srpen Září Říjen Listopad Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Citronová šťáva Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hrušky Jarní cibulka Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Sýr s modrou plísní Tymián Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Pařížské rohlíčky IV.

Pařížské rohlíčky IV.

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Kuřecí kari maso s cuketou

Kuřecí kari maso s cuketou

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

28
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
25
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
23
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Křupavé mini vánočky
Křupavé mini vánočky
Křupavé pečené ředkvičky
Křupavé pečené ředkvičky
Křupavé pikantní kapustičky
Křupavé pikantní kapustičky
Křupavé polentové hranolky
Křupavé polentové hranolky
Křupavé sušenky se zmrzlinou
Křupavé sušenky se zmrzlinou
Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem
Křupavé vafle s avokádem, lososem a…
  • Recepty.cz
  • Křupavé placky s hruškami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact