• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Napište svůj komentář k receptu

Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tento netradiční dezert vás okouzlí příjemnou kombinací lístkového těsta, vanilkové zmrzliny a kousků rebarbory. Hotový je za chviličku a když si vyhrajete se servírováním, bude z něj malé umělecké dílko.

Suroviny

4 porce
    • moučkový cukr na poprášení
    • vanilková zmrzlina k podávání
    • 3
      ks listové těsto pláty
    • rebarbora 2 řapíky
    • 55
      g cukr krupice přírodní

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Dva plechy vyložte papírem na pečení. Pláty listového těsta lehce potřete olejem, položte na sebe a vykrajovátkem na sušenky vykrojte 12 koleček. Rozložte v jedné vrstvě na plechy a pečte asi 10 minut dozlatova. Mezitím pokrájejte rebarboru na asi třícentimetrové špalíčky a spolu s cukrem a 2 lžícemi vody povařte za stálého míchání na mírném plameni asi 5 minut, až se cukr rozpustí.
2
Pak nechte na velmi mírném plameni 10 až 15 minut povařit, až rebarbora změkne, ale ještě se úplně nerozvaří. Na kolečka z listového těsta rozdělte rebarborový konfit, křehké dílko korunujte lahodnou zmrzlinou, zakápněte sirupem a poprašte moučkovým cukrem.

RADA: Zkuste fantastické francouzské dezerty

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Krémy & pudingy & zmrzlina FOOD
Moučníky Dezerty Květen Červen Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Listové těsto Moučkový cukr Rebarbora Vanilková zmrzlina

Jak vyšlehat veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Bramborové housky

Bramborové housky

Dýňový koláč s polevou

Dýňový koláč s polevou

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Dýňový krém s kari

Dýňový krém s kari

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Jak vyšlehat veganský sníh

Poslední sledované recepty

27
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
20
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
13
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Křupavé fazolky jako příloha
Křupavé fazolky jako příloha
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Křupavé kapustové chipsy se sýrem
Křupavé kapustové chipsy se sýrem
Křupavé košíčky s karamelem
Křupavé košíčky s karamelem
Křupavé kuřečí řízečky v lupínkách
Křupavé kuřečí řízečky v lupínkách
Křupavé mandlové sušenky
Křupavé mandlové sušenky
  • Recepty.cz
  • Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact