• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kroupový oběd (večeře)
Napište svůj komentář k receptu

Kroupový oběd (večeře)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kroupový oběd (večeře)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g kroupy
    • 2
      ks cibule
    • 500
      g kysané zelí - okapané
    • olej
    • sůl
    • cukr krupice
    • 350
      g uzené maso - vařené , pokrájené
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Kroupy namočíme alespoň na dvě hodiny do studené vody, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme, necháme okapat. Pokud chceme, můžeme kroupy propláchnout převařenou osolenou vodou.
2
Na oleji (sádle) si osmažíme dvě velké pokrájené cibule, přidáme okapané zelí, které osolíme, dle chuti zasypeme cukrem a pod poklicí podusíme doměkka (ne příliš). Pokud je třeba, můžeme během dušení podlít troškou vody.
3
Uzené maso pokrájíme na menší kousky, které přidáme k podušenému zelí a necháme prohřát.
4
Vše ve větším hrnci smícháme, dle chuti dosolíme, opepříme a podáváme.
5
*Uzené maso můžeme na malém množství sádla osmažit místo prohřívání v zelí.
6
*Uzené maso můžeme nahradit pečeným bůčkem nebo pleckem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kroupový salát s tuňákem

Kroupový salát s tuňákem

Kroupový salát s fazolkami

Kroupový salát s fazolkami

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 24. 2. 2017 15:11

    Kroupy používám málokdy, ale po téhle zkušenosti se to jistě změní, protože už dlouho jsme neměli něco tak dobrého. O:-) <3

  • Anna Vostřálová | 1. 3. 2014 18:48

    Manželovi jsem navíc do krup přidala čerstvé škvarky, šmákli jsme si oba do syta, děkujeme.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zelenina
Maso Pokrmy Uzené Ze zeleniny Z mouky/obilovin Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Kroupy Kysané zelí Olej Pepř mletý Sůl Uzené maso - vařené
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Rybízový čaj

Rybízový čaj

Vajíčková pomazánka IV.

Vajíčková pomazánka IV.

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou…

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
18
Šoulet
Šoulet
15
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
12
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Monika Absolonová o Laďce Něrgešové: Nejdřív jsem se bála!

Monika Absolonová o Laďce Něrgešové: Nejdřív jsem se bála!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Kroupové klobásky
Kroupové klobásky
Kroupové zelí
Kroupové zelí
Kroupové zelí s kuřetem
Kroupové zelí s kuřetem
Kroupový salát s fazolkami
Kroupový salát s fazolkami
Kroupový salát s tuňákem
Kroupový salát s tuňákem
Kroupy s uzeným masem
Kroupy s uzeným masem
  • Recepty.cz
  • Kroupový oběd (večeře)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact