• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • "Kroupoto" Kroupy s řepou (dýní)
Napište svůj komentář k receptu

"Kroupoto" Kroupy s řepou (dýní)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 16
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Kroupoto" Kroupy s řepou (dýní)
"Kroupoto" Kroupy s řepou (dýní)
"Kroupoto" Kroupy s řepou (dýní)
"Kroupoto" Kroupy s řepou (dýní)
"Kroupoto" Kroupy s řepou (dýní)
"Kroupoto" Kroupy s řepou (dýní)
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g kroupy předem uvařené
    • 300
      g červená řepa předem uvařená
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      ks cibule
    • tymián , šalvěj, oregano, libeček...
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek a necháme ho krátce rozvonět.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přidáme předem uvařenou řepu pokrájenou na menší kostičky, osolíme, opepříme, přidáme bylinky dle chuti, protlak a krátce osmažíme. Je-li třeba, můžeme přidat trošku vývaru (dvě, tři lžíce).
3
Nakonec přisypeme předem uvařené kroupy v osolené vodě, promícháme a můžeme podávat.

RADA: Jak připravit dokonalé italské rizoto

4
Podáváme samostatně, výborné je například i doplněné kozím sýrem nebo klidně jako přílohu, například k přírodnímu masu. Vše dle vlastní chuti.
5
Myslím, že by se řepa nemusela používat ani předvařená, pokud se nakrájí na malé kostičky a ještě prochází tepelnou úpravou, ale jak jsem "koupil, tak i prodávám" a stejně tak jsem i uvařil...
6
Vyzkoušeno i s dýní, očištěnou, neloupanou, na kostičky pokrájenou. Postup stejný jako s řepou a výsledek byl také výborný.

RADA: 5 nejlepších receptů z dýní

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Hrách a kroupy

Hrách a kroupy

Pivní kroupy s čočkou

Pivní kroupy s čočkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota Vegetariánské a zdravé Zelenina
Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Česnek Cibule Kroupy Olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl Tymián

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zmrzlinový pohár

Vynikající zmrzlinový pohár

Vánoční štola

Vánoční štola

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami

Kořeněné pečené kuře s pečenými…

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

33
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
18
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

"Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
"Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
"Korunovační" kuřecí salát
"Korunovační" kuřecí salát
"Kouřové" marinované vepřové
"Kouřové" marinované vepřové
"Krupník" - kroupy s klobásou a lečem
"Krupník" - kroupy s klobásou a lečem
"Kýtová" omáčka
"Kýtová" omáčka
"Letní" buřty na pivu - z pánve
"Letní" buřty na pivu - z pánve
  • Recepty.cz
  • "Kroupoto" Kroupy s řepou (dýní)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact