• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krkonošský houbovec
Napište svůj komentář k receptu

Krkonošský houbovec

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krkonošský houbovec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      rohlík
    • 0,50
      l mléko
    • 3
      vejce
    • rostlinný olej Na vymazání
    • sůl
    • 6
      stroužek česnek
    • majoránka
    • 1
      hrnek sušené houby

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby povaříme v přiměřeném množství vody asi 15 minut a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme, rozmočíme v mléce, přidáme utřený česnek, majoránku, sůl, mléko, vejce, předem povařené houby a vše důkladně rozmícháme a mlékem doředíme na řídkou hmotu. Hmotu nalejeme do dobře vymazaného pekáče. Výška vrstvy by měla být cca 3 cm.
2
Pečeme asi 1/2 hodiny při 200 °C v předem vyhřáté troubě. Podáváme se salátem nebo okurkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

Krkonošský toč

Krkonošský toč

Krkonošský závitek s houbami a omáčkou

Krkonošský závitek s houbami a omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Matouš Roneš | 4. 10. 2009 02:51

    lepší je použít sušené houby, do houbovce rozhodně nepatří žádná uzenina ani jiné maso.nejchutnější houbovec ohřejvaný na másle na kostky nakrájený:)

  • Daniela | 6. 2. 2007 18:07

    Opravdova lahudka! Priste musim udelat z vetsiho mnozstvi. Dekuji vsem za komentare,protoze jsem si musela nektere suroviny nahradit. Nemame tady rohliky,takze dik za radu s celozrnnou bagetou. Dale nesezenu susene houby,takze jsem dala cerstve podle pani Jarky a pro manzela pridala na kosticky nakrajenou sunku. Asi bych se mela omluvit vsem z Krkonos,ze jsem z jejich Houbovce udelala jakousi zaoceanskou nahrazku,ale byla to basta.

  • Katka | 6. 9. 2006 21:33

    Výborné je do toho přidat 15 dkg anglické slaniny nebo moravské uzené nakrájené na kostičky. Manželovi to moc chutná

  • Jana Hamalová | 30. 9. 2005 17:39

    Tohle jídlo miluju. Jsem taky z Podkrkonoší. Já mám ráda v tomto jídle hodně hub.

  • Jarka Matějková | 30. 9. 2005 16:34

    Je to výborné,jde to i z čerstvých hub,ale musí jich být plné dva talíře nakrájených

  • Iva | 22. 2. 2005 14:04

    Pro milovníky zdravější výživy - zkoušela jsem i z celozrnných rohlíků, taky to jde

  • Dáša Holubcová | 12. 12. 2004 15:52

    Určitě, jde to jak z rohlíků, z housek tak i z veky.

  • Zuzana Willie | 7. 12. 2004 21:29

    Ceska ctenarka zijici v Kanade, rohliky tady nemame (strasna skoda, moc me chyby) mohla bych pouzit veku? Dekuji mockrat, jsem rada ze jsem nasla tyhle strany.

  • Dáša Holubcová | 7. 12. 2004 18:37

    Vyrůstala jsem v Krkonoších, proto tuto mňamku taky dobře znám. Rohlíků dávám taky 8, hub tak třičtvrtě hrnku a vařím 20 - 25 minut. Přidávám ještě 1 až 2 lžíce krupice. Výborné jídlo, vřele doporučuji.

  • Iva | 30. 11. 2004 08:16

    Tím že jsem z Krkonoš. tak tuto POCHOUTKU pečeme každé vánoce (nejen vánoce). Akorát bych přidala pár slovíček: u 6 stroužků chybí česnek, 1/2 cibule - drobně nakrájet, rohlíků dávám pouze 8 a o to více přidám hub. Houby vařím déle s 1 kostkou masoxu a do houbovce je přidávám i s vodou. Nakonec přidám 5 dkg uškvařeného másla a 5 lžic hrubé mouky. Je to bašta a na plechu většinou do druhého dne nic nezůstane

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Majoránka Mléko Rohlík Rostlinný olej Sůl Sušené houby Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

24
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
16
Mexický hrnec s rýží
Mexický hrnec s rýží
15
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
14
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
13
Dort Míša
Dort Míša

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Krkonošský houbovec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact