• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kouzelná buchta
Napište svůj komentář k receptu

Kouzelná buchta

autor: zrcadlo
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kouzelná buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 125
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 4
      ks vejce pokojova teplota
    • 150
      g cukr krystal
    • vanilkový lusk
    • 500
      ml mléko
    • citron
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kouzelná buchta se jmenuje proto, že při dodržení přesného postupu upečeme buchtu, která bude mít 3 vrstvy různé konzistence. Vespod se nám vytvoří měkký dortík, uprostřed konzistence podobná pudingu a navrchu nadýchané piškotové těsto. Přitom postup je jednoduchý, všechno smícháme vlastně v jedné míse.
2
Je třeba ale dodržet přesně postup, i co se týče např. vejce - musí mít pokojovou teplotu, mléko nesmí být ani horké, ani studené - musí být vlažné, do bílku musíme přidat citronovou šťávu atd.
3
1. Nejdřív si rozpustíme máslo (pozor, ať nám nezhnědne), přelijeme do misky, ať se nám schladí na pokojovou teplotu.
4
2. Žloutky ušleháme s cukrem, zhruba 10 minut (musí být opravdu velmi husté), pak přidáme lžíci vody a vanilku, pořád šleháme.
5
3. Přidáme špetku soli a po troškách rozpuštěné máslo, které se vychladilo na pokojovou teplotu - šleháme asi minutu.
6
4. Přidáme prosátou mouku - stále šleháme.
7
5. V hrnci si ohřejeme mléko, aby bylo vlažné, a přidáme ho postupně do těsta, šleháme asi minutu (důležité je, aby se nám nevytvořily hrudky, pokud ano, je třeba těsto prosít).
8
6. Vyšleháme bílky, až zbělají, přidáme lžičku citronové šťávy a pokračujeme ve šlehání, až nám ztuhne.
9
7. Přidáme bílky do těsta - velmi opatrně, mícháme vařečkou směrem zespoda nahoru, aby nám bílky neslehly, nemusí být úplně perfektně promíchané, důležité je, jak už bylo řečeno, aby nám bílky neslehly.
10
8. Důležitá je forma, ve které budeme péct. Nejideálnější je čtverec 20x20, ale ten máme doma asi málokdo, tak kulatou formu na dort o průměru 22. Pokud zvolíte jinou formu, nevytvoří se vám tři vrstvy.
11
9. Formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem - ten nám díky máslu lépe přilne k formě, můžeme ho i vystříhat, aby se nám vyložila forma perfektně.
12
10. Opatrně nalejeme těsto (je velmi řídké) a pečeme na 160°C zhruba 80 minut, vyzkoušíme párátkem - pokud zůstane suché, buchta je hotová.
13
11. Buchtu necháme vychladnout na pokojovou teplotu, pak přikryjeme fólií a dáme alespoň na dvě hodiny do ledničky, krájíme mokrým nožem.
14
12. Místo vanilky můžeme použít kakao v poměru 50 g kakaa a 65 g mouky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Mandlová buchta s meruňkami

Mandlová buchta s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zrcadlo | 17. 12. 2014 23:13

    Muzete udelat i kavovou prichut, nahradit polovinu mleka kavou moka

  • Iris | 1. 4. 2014 11:37

    Tak jsem buchtu konečně vyzkoušela a povedla se.Díky za inspiraci :) není ani tak složitá,jak se může na první pohled jevit .Recept je to zajímavý,ale chuťově muže moc neohromil,je to na něj moc "pudingové" na příště ale plánuji kakaovou dvojitou dávku na plech a použiji buchtu jako korpus,nazdobím ho šlehačkou a ovocem,to se po ní jen zapráší ;)

  • zrcadlo | 1. 1. 2014 17:43

    jsem zapomela dodat, ze az buchtu budeme nechavat ulezet, tak ze ji z formy nevyndavame, to az ji vyndame z lenicky , ale muzeme ji klidne nechat i i ve forme, jak kdo chce

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krystal Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Vanilkový lusk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Domácí kečup

Domácí kečup

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Ryba s těstovinami

Ryba s těstovinami

Knedlíčky ze strouhanky

Knedlíčky ze strouhanky

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

39
Vepřové na rajčatech s Gnocchi
Vepřové na rajčatech s…
34
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
32
Zeleninový salát s lososem
Zeleninový salát s…
31
Kompotová buchta na plech
Kompotová buchta na plech
30
Skvělá omáčka na špagety
Skvělá omáčka na špagety

Zajímavé články

Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

Další doporučené recepty:

Koule z kuřecího
Koule z kuřecího
Koule z kuřecího masa v kokosovém mléce
Koule z kuřecího masa v kokosovém mléce
Koule ze Salka
Koule ze Salka
Kouzelné kakaové sušenky
Kouzelné kakaové sušenky
Kouzelný pomerančový / citronový koláč (dort)
Kouzelný pomerančový / citronový koláč …
Kouzelný vaječný koňak
Kouzelný vaječný koňak
  • Recepty.cz
  • Kouzelná buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact