• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Lahodná vepřová pečeně provoněná rozmarýnem, kmínem a česnekem se postará o vynikající chuťový prožitek. Spolu s mrkví, růžičkovou kapustou a žampiony vznikne netradiční a velmi chutný oběd či večeře.

Suroviny

4 porce
  • Maso
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžička římský kmín
    • 2
      lžíce medové balsamico
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička sůl
    • 800
      g vepřové maso
    • 3
      ks cibule
  • Glazovaná zelenina
    • 200
      g mrkev
    • 200
      g růžičková kapusta
    • 200
      g žampiony
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř drcený
    • 1
      lžička třtinový cukr

Postup přípravy receptu

1
Rozmarýn, římský kmín a česnek rozdrťte v hmoždíři, smíchejte s balsamikem, olejem a solí. Vzniklou pastu vetřete do masa a nechte půl hodiny marinovat při pokojové teplotě. Maso zprudka opečte ze všech stran na pánvi se lžící oleje.

RADA: Jak loupat česnek? Podívejte se na video!

2
Troubu rozehřejte na 200 °C. Cibuli nakrájejte na klínky, dejte do pekáče, podlijte trochou vody, na cibuli položte maso a dejte do rozpálené trouby. Pečte zhruba půl hodiny, doba pečení záleží na velikosti masa. Pokud máte zapichovací teploměr, použijte ho, teplota uvnitř masa by měla být 60–70 °C.

RADA: 7 tipů na šťavnatou krkovičku

3
Zeleninu očistěte a pokrájejte na poloviny. V pánvi na troše olivového oleje ji pozvolna restujte, aby změkla a chytla barvu, měla by ovšem zůstat křehká. Solte a pepřete až těsně před dokončením, aby houby zbytečně nepustily vodu.
4
Jakmile je zelenina akorát na skus, přisypte do pánve cukr, promíchejte a nechte ho lehce zkaramelizovat. Před podáváním nechte maso pár minut odpočinout na mřížce, aby se uvnitř „dopeklo“ a všechna šťáva zůstala uvnitř. Krájejte ostrým nožem na tenké plátky a podávejte s glazovanou zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové kari

Vepřové kari

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Medové balsamico Mrkev Olivový olej Pepř drcený Římský kmín Rozmarýn Růžičková kapusta Sůl Třtinový cukr Vepřové maso Žampiony

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Muffiny z žitné mouky

Muffiny z žitné mouky

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Ledový salát s krutony

Ledový salát s krutony

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Maminčiny kuřecí závitky

Maminčiny kuřecí závitky

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
20
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
14
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
10
Svařák
Svařák

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Herečka Kristýna Frejová přiznala vážné zdravotní potíže: Na jevišti i s vyhřezlou ploténkou!

Herečka Kristýna Frejová přiznala vážné zdravotní potíže: Na jevišti i s vyhřezlou ploténkou!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Kořeněná rajská omáčka
Kořeněná rajská omáčka
Kořeněná ryba se žampiony
Kořeněná ryba se žampiony
Kořeněná rýže s tuňákem
Kořeněná rýže s tuňákem
Kořeněná vinná klobása
Kořeněná vinná klobása
Kořeněné cuketové pickles
Kořeněné cuketové pickles
Kořeněné houbové karí
Kořeněné houbové karí
  • Recepty.cz
  • Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact