• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Korbáčový závin
Napište svůj komentář k receptu

Korbáčový závin

autor: janaon
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Korbáčový závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 1 velký kus
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 300
      ml mléko 250-300
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžička cukr krystal
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce hera 1-2
    • 2
      lžíce kakao 1-2
  • Náplň
    • 2
      lžíce hera 1-2
    • 100
      g rozinky nebo sušené švestky - namočené v rumu
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • mleté vlašské ořechy podle chuti
    • 1
      ks žloutek
  • Poleva
    • 3
      lžíce voda
    • 4
      lžíce cukr krystal necháme rozpustit

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, rozpuštěné Hery, kvásku, soli, žloutku, vejce a mléka vypracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém místě. Těsto rozdělíme na 2 části, do 1 části dáme kakao. Světlé těsto rozválíme, potřeme rozpustěnou Herou, posypeme rozinkami a svineme. Hnědé těsto rozválíme, potřeme Herou, posypeme mletými ořechy, cukrem a svineme. Oba záviny spleteme jako korbáč, uložíme na plech a necháme nakynout. Plech potřeme tukem a uložíme na něj závin potřený rozpuštěnou Herou se žloutkem. Nakonec posypeme zbylými mletými ořechy smíchanými s krystalovým cukrem - krupice a pečeme při teplotě 180 °C přibližně 30 minut. Ještě horký závin potřeme cukrovou polevou a necháme vychladnout.
2
Závin si můžeme potřít máslem nebo džemem, nebo suché s teplým kakaem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rumový závin se švestkovou náplní

Rumový závin se švestkovou náplní

Listový závin pro gurmány

Listový závin pro gurmány

Plundrový závin s ořechy a čokoládou

Plundrový závin s ořechy a čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tonca | 20. 12. 2010 17:33

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • niobe nightingale | 5. 3. 2009 15:44

    ahá, děkuju za vysvětlení - už nejsem z generace, která zažila slovenštinu "naživo" :D ... ale naevokovalo mi to nápad udělat něco naslano právě s tim sýrem ;-)

  • Tereza J. | 5. 3. 2009 13:24

    Korbáč je niečo, čo je spletené. Pôvodný význam slova je spletený biť, ktorým sa udiera. Od toho je odvodený iný význam pre veci spletené takým spôsobom, ako sa pletie korbáč. Takže to môžu byť aj tie syrové nite spletenené do korbáčika, alebo aj koláč :)))

  • niobe nightingale | 5. 3. 2009 12:38

    a já myslela, že korbáč je ten sejra... ale asi to teda znamená něco jinýho slovensky, což? :/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Droždí Hera Kakao Mléko Mleté vlašské ořechy Polohrubá mouka Rozinky Sůl Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ananasové řezy

Ananasové řezy

Mrkvový salát

Mrkvový salát

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Pečený čaj

Pečený čaj

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Smetanová pórková polévka s bramborem

Smetanová pórková polévka s bramborem

Zapečené kuřecí s rajčaty

Zapečené kuřecí s rajčaty

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

33
Kachní prsa s jablkovým sosem
Kachní prsa s jablkovým…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Kopřivové bramboráčky
Kopřivové bramboráčky
Kopřivové lívance
Kopřivové lívance
korbačíky
korbačíky
Korejská lidovka
Korejská lidovka
Korejská rýže Bibimbap
Korejská rýže Bibimbap
Korma z kuřete
Korma z kuřete
  • Recepty.cz
  • Korbáčový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact