• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč z podmáslí
Napište svůj komentář k receptu

Koláč z podmáslí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč z podmáslí
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 175
      g máslo
    • 200
      g cukr krupice
    • pomerančová kůra najemno nastrouhaná, z 1 pomeranče
    • pomerančová šťáva ze dvou pomerančů
    • 4
      ks vejce středně velká, žloutek a bílek zvlášť
    • 200
      g mouka
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 50
      g mandle mleté
    • 150
      ml podmáslí
  • Na ozdobu:
    • pomerančová kůra hoblinky na ozdobu
  • Na jahodový kompot:
    • 400
      g jahody 400–450 g
    • mučenka 3-4 plody
    • 1
      lžíce pomerančová šťáva 1-2
    • créme fraiche nebo zakysaná smetana k podávání

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo se 175 g cukru vyšlehejte do světlé a nadýchané pěny. Přidejte pomerančovou kůru a pak jeden po druhém žloutky. Mouku prosejte se solí a kypřicím práškem a promíchejte s mandlemi. Asi třetinu této směsi opatrně vmíchejte do máslového základu spolu s polovinou podmáslí. Postupně přidejte zbytek mouky i podmáslí. Přimíchejte šťávu z jednoho pomeranče. Nakonec opatrně vetřete sníh z bílků. Vlijte do pečicím papírem vyložené dortové formy, povrch uhlaďte a pečte 40 až 45 minut, nebo až těsto na dotek zpevní. Nechte asi 5 minut chladnout ve formě.
2
Smíchejte zbylou pomerančovou šťávu s citronovou, cukrem a směsí potřete ještě teplý povrch koláče. Nechte vsáknout a pak ozdobte hoblinkami pomerančové kůry, omočené v moučkovém cukru.
3
Jahody omyjte, pokrájejte, smíchejte s dužninou mučenky, přidejte trochu pomerančové šťávy s cukrem a nechte asi hodinu stát při pokojové teplotě. Podávejte ke koláči spolu s crème fraîche nebo zakysanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocný koláč z podmáslí

Ovocný koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • květa | 22. 2. 2012 00:11

    zkusím, jistě to bude výborné :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Červen Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Créme fraiche Cukr krupice Jahody Mandle Máslo Mouka Mučenka Podmáslí Pomerančová kůra Pomerančová šťáva Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ostrá pomazánka s pivem

Ostrá pomazánka s pivem

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Těstoviny s  paprikou, ricottou a šalvějí

Těstoviny s paprikou, ricottou a…

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Muffiny po belgicku

Muffiny po belgicku

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

73
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
60
Ječná kaše s luštěninami, základní recept
Ječná kaše s luštěninami…
55
Bramborový guláš s baby karotkou
Bramborový guláš s baby…
48
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…
45
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Ornella Koktová (32): Dojemné smíření se sestrou Charlotte (28)!

Ornella Koktová (32): Dojemné smíření se sestrou Charlotte (28)!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Koláč z Margotky od Evky
Koláč z Margotky od Evky
Koláč z oříškových šnečků
Koláč z oříškových šnečků
Koláč z pekla
Koláč z pekla
Koláč z pochoutkové smetany
Koláč z pochoutkové smetany
Koláč z rebarbory
Koláč z rebarbory
Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)
Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)
  • Recepty.cz
  • Koláč z podmáslí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact