• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Klasická hovězí roláda
Napište svůj komentář k receptu

Klasická hovězí roláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasická hovězí roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks hovězí roláda
    • 2
      lžička pikantní hořčice
    • 4
      ks cibule
    • 4
      plátek uzený bůček
    • 4
      ks nakládané okurky
    • 50
      g rostlinný olej
    • vývar zeleninový nebo masový
    • 2
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 200
      ml šlehačka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa pomažeme po obou stranách hořčicí. Na takto připravené maso klademe vždy plátek bůčku, kolečko cibule, okurku, osolíme a opepříme. Maso stočíme a sepneme párátkem.
2
Na rozehřátém oleji maso opékáme ze všech stran asi 15 minut. Podlijeme vývarem a dusíme na mírném ohni asi 1 a 1/2 hodiny. Poté rolády vyjmeme a udržujeme v teple.
3
Vypečenou šťávu zředíme vodou, bramborovu moučku rozkvedláme se šlehačkou a šťávu zahustíme. Dochutíme solí, pepřem a podáváme k roládám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Klasická česnečka

Klasická česnečka

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Pospíšilová | 14. 4. 2008 08:17

    Asi to mnozí znáte, ale třeba taky ne ... :-) Protože hovězí maso bývá tužší než vepřové (záleží zda jde o maso z mladého býka, či "sportovně" založené krávy...), kupujeme ho o 2-4 dny dříve, vložíme do misky a zakápneme olejem. Lze přidat cibuli... hlavně nesolit. Hotovou roládu obalíme anglickou slaninou a pečeme i s ní. Šťáva a vláčnost zůstane v mase které se pečením nevysouší, slaninka se na konci dopeče dokřupava a nyní už stačí jen zpojit chuťové buňky... :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí roláda Nakládané okurky Pepř mletý Pikantní hořčice Rostlinný olej Šlehačka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Uzený bůček Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Beránek ořechový

Beránek ořechový

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Tvarohová pomazánka levně

Tvarohová pomazánka levně

Skvělý pečený čaj

Skvělý pečený čaj

Psí keksy

Psí keksy

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

25
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
22
Buchty - těsto z domácí pekárny
Buchty - těsto z domácí…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
14
Srbské rizoto
Srbské rizoto

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Oblíbená show hledá nové tanečníky: Co se děje ve StarDance?

Oblíbená show hledá nové tanečníky: Co se děje ve StarDance?

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Klasická cmunda
Klasická cmunda
Klasická česnečka
Klasická česnečka
Klasická hrachová kaše
Klasická hrachová kaše
Klasická vánoční štóla
Klasická vánoční štóla
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
  • Recepty.cz
  • Klasická hovězí roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact